Aktywne Wpisy

moll +14
Powieje trochę paranoją zapewne, ale szukam #ksiazki dla preppersów, do survivalu czy innego bushcraftu - takiej jak dla debila, totalnie od podstaw, która pozwoli na "przetrwanie" w razie wojny albo innego kataklizmu. Najlepiej jakby było to w formacie, który można zapakować do plecaka ewakuacyjnego po lekturze.
Ktoś? Coś?
Taguję #preppers #bushcraft #survival dla większych zasięgów, pewnie wiecie co warto przeczytać i co się sprawdzi
Ktoś? Coś?
Taguję #preppers #bushcraft #survival dla większych zasięgów, pewnie wiecie co warto przeczytać i co się sprawdzi

labla +131

Zastanawiam się czy taki związek ma sens. Jestem z dziewczyną od 4 miesięcy i ogólnie dobrze się dogadujemy. Ona się bardzo stara, zawsze mnie do siebie zaprasza na jakiś obiad albo kolacje i ja to doceniam, ale mam takie odczucie że brakuje mi przestrzeni dla siebie. Ona chce się widywać co drugi/trzeci dzień a mi w zupełności raz w tygodniu starczy a mam do niej około 20-30 min jazdy. Często po pracy dzwoni przez telefon żeby spytać co u mnie mimo że mówiłem jej że ja nie przepadam z nikim rozmawiać przez telefon. Dziewczyna jest bardzo uczuciowa i jak chodzimy gdzieś na spacer to ciągle mnie łapie za rękę a mi średnio to odpowiada. Bardzo ją lubię, ale zwyczajnie nie jestem tak bardzo uczuciowy jak ona. Czasami całymi dniami pisze, a mnie takie rozmowy po dłuższym czasie męczą. I nie chodzi o to, że jestem z niewłaściwą osobą tylko zwyczajnie jestem takim typem, lubię czasami przebywać tylko z sobą żeby nie musieć myśleć że zaraz ktoś mi napisze bo mam czas dla siebie. Ogólnie nie potrzebuje aż tak dużej interakcji z innymi. Co o tym myślicie?
#tinder #zwiazki #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #rozowepaski #milosc
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
🥲 Aktualnie wspiera nas średnio 1 osoba w miesiącu, co nie pozwala na pokrycie kosztów utrzymania serwisu. Wspomóż projekt
Albo że nie rozumie Twoich granic, zresztą nawet jej o nich nie mówiłeś
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
@Cztero0404: Chłop co myśli, że z introwertyzmu się wyrasta i zostaje mądrym, dojrzałym ekstrawertykiem lol
2. Chciałbym taką dziewczynę
@mirabelka2137: przecież to jeden z głównych problemów związkowych u introwertyków, ale zawsze jakiś dzban przyjdzie i napisze ze bait, mimo ze pewnie co sekundę na świecie jakiś człowiek ma taką samą rozkminę xd
@Pawu1on: To nie jest introwertyzm, to jest co najwyżej wykręcanie się introwertyzmem. Introwertyzm nie polega na tym, że masz dziewczynę, ale w sumie przeszkadza ci nawet to, że chce ona spędzać z tobą czas.
Mam już trochę lat i wiem
@razdwatrzy55: To świadczy o tym, że problem jest z twoimi znajomymi. Ale to jest ogólny problem cywilizacyjny nawet, że ludzie coraz częściej nie są w stanie skupić uwagi na czymś co jest dłuższe jak 30 sekundowy tik-tok.
poza tym ranty same w sobie nie są czymś nieciekawym. nieciekawie się robi gdy nie macie podobnego poczucia humoru, kreatywności, sposobu komunikacji i mówiąc po normickiemu nie nadajecie na tych samych falach.
Może masz unikający styl przywiązania i bardziej by ci pasowała taka która ma wylane
Każdy potrzebuje trochę czasu dla siebie, ale jeśli ty już na początku masz problem by spotkać się co 2-3 dni to co będzie dalej?