Aktywne Wpisy
czarrny +3
Czy Waszym zdaniem opłaca się brać AC do auta o wartości 26k? Auto będzie użytkowane w dużym mieście.
Koszt AC 1488zł.
#motoryzacja #finanse #kiciochpyta
Koszt AC 1488zł.
#motoryzacja #finanse #kiciochpyta
źródło: temp_file1182500063809495684
Pobierz
dos_badass +100
źródło: 20251130_113723
Pobierz

Ktoś? Coś?
Taguję #preppers #bushcraft #survival dla większych zasięgów, pewnie wiecie co warto przeczytać i co się sprawdzi
Kafir Cię wyzwoli.
https://lubimyczytac.pl/ksiazka/5080630/cywil-na-wojnie-jak-przetrwac-w-warunkach-wspolczesnego-konfliktu-zbrojnego
Tak jak pisałem jakiś czas temu, wziąłem udział w szkoleniu "medycznym" dla cywilów organizowanym przez MON w ramach programu "W gotowości". Chcę się z Wami podzielić wrażeniami – co jest super, co średnie i dla kogo to ma najwięcej sensu.
TL;DR
-
Na resztę też zerknę
@moll: nie ma takich sensownych książek, wszystko co do tej pory powstało i "gwarantuje" przeżycie w czasie wojny o scam.
Zarówno budowanie szałasów z gówna i patyków, zakopywanie żywności po lasach, jak i turbotaktyczny nasłuch służb mundurowych przy użyciu baofengów to skok na kasę i nie ma nic wspólnego z przetrwaniem.
Na Ukrainie i
źródło: 736740-352x500
Pobierzplecak spakować tak, żeby było lekko.
Namiot to średnia opcja, bo jedna z cięższych, ale na równym, nie w zagłębieniu terenu, nie pod zwisającymi gałęziami, które zaraz komuś spadną na głowę. Ognisko rozpalamy z suchego drewna, drewno dzielimy na 3 kupki. Na drobne do rozpalenia, średnie żeby podtrzymać ogień do czasu aż grube z ostatniej kupki się zapali. Rozpalamy zapalniczką albo zapałkami przy użyciu podpałki do grilla albo płatków
@whos_your_daddy_snakegirl: do czego ma się przydać konserwa, jak cię na grzybach złapie sranie? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@whos_your_daddy_snakegirl: Ile razy jeszcze mozna powtarzać to, że ewentualny konflikt Polski z Rosją bedzie wygladał zupełnie INACZEJ niż tam (╯°□°)╯︵ ┻━┻
Masa ludzi też zapomina w dzisiejszych czasach o absurdalnej sprawie jak uzależnienie od technologii. Najpierw trzeba umieć żyć bez smartfona a potem brać się