Aktywne Wpisy

Viarus_ +157
Od grudnia mam nową stawkę w #pracbaza po podwyżce, o którą zabiegałem od kilku miesięcy. Ponieważ w tym miesiącu mam wypłatę bez premii to się chociaż cieszyłem że dostanę trochę więcej siana przed świętami. I co? I g---o, zapomniałem że przecież jest II próg, więc w nagrodę że się staram i podnoszę swoje kompetencje, za co dostaję w pracy uznanie w formie podwyżki to kapitan państwo mi zabiera jeszcze więcej.
ANALball +6
Czego jest najwiecej na polskich osiedlach poza Żabkami i kebabem? Tak serio serio od paru dni nachodzi mnie taka refleksja. Czasem na jedną ulice przypada 16 żabek.

źródło: 9cejox
PobierzA gdyby tak nie okradać ludzi na UOP z połowy wynagrodzenia? Nie wolicie sami płacić mniejszych podatków, zamiast psioczyć na tych co znaleźli na nie sposób?
Bo wiecie, jak wam się przelewa to zawsze można oddać tą połowę dochodów w darowiźnie na partię, szpital, fundację...
@Notes: jak to działa? Bo przez 2 lata co miesiąc wystawiałem jedną fakturę miesięcznie mojemu niemieckiemu klientowi. Dlaczego tak chciał zamiast wziąć mnie na etat skoro sprawnie to kontrolują?
Czemu nie zreformować systemu podatkowego, wtedy ludzie sami by wybierali to co dla nich korzystne.
JDG dla lekarza jest idealne, dla niektórych pracowników IT także, dla budownictwa. Zmorą jest za to dla pracowników nisko zarabiających, Uber, kurier, ekspedientka w sklepie Żabka(umowa zlecenie :/ ) itd.
Sprawa nie jest taka oczywista.
Pozdrawiam i z Bogiem
@Notes: boli? Dobrze, ma boleć ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@loczyn: większośc b2b to nie produkcja frytek dla korpo na skalę przemysłową, tylko JDG-i jakichś kurde aplikantów radcowskich i testerów oprogramowania za smutną średnia krajową z jednym klientem do którego mówią "szanowny szefie".
@Xuzoun: aha, wjebmy system emerytalny do budżetu państwa, co złego może się stać.
@PfefferWerfer: Dokładnie. Wystarczyłaby równa stawka podatkowa a nie trzeba by ludzi ścigać za fałszywe samozatrudnienie.
Pewnie, a funkcjonowanie instytucji państwa i utrzymanie publicznej infrastruktury sfinansuje się z dobrowolnych zrzutek.
A to rzekomo 500+ było populizmem xd.
-pracujesz na terenie zakladu
-pracujesz w wyznaczonych godzinach bo zakład pracuje na jedną zmianę i nie możesz tam być bez kogoś z nadzoru
-często przynajmniej w części pracujesz na sprzęcie klienta
-projekt może trwać pół roku albo i dłużej kiedy to wdrożenie jakiejś Lini produkcyjnej
Dodatkowo myślę że spokojnie większość polskich firm się nie reklamuje, od