Aktywne Wpisy

MonazoPL +125
Ruszamy z nowym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
źródło: 700 zł bank millennium monazo
Pobierz
Agresywna_Szyba +30
je j---e za rok w czerwcu mam wesele a nowobogacki teściu wymyślił sobie że zgodnie ze starapolską tradycją na weselu muszą być dziady proszalne... i mimo że zostało ponad pół roku to jeździ po wiosce i zaprasza wszystkich meneli. Naprawdę już się człowiekowi odechciewa tego cyrku
#niebieskiepaski #rozowepaski #zwiazki #wesele
#niebieskiepaski #rozowepaski #zwiazki #wesele
dziady proszalne na weselu hit czy kit?
- hit 23.8% (209)
- kit 52.8% (464)
- hit ale trzeba zatrudnić aktorów z domu kultury 23.3% (205)

źródło: 9cejox
PobierzW Niemczech to funkcjonuje i urząd skarbowy oraz zoll sprawnie to kontrolują.
Albo jesteś jak przedsiębiorca i pracujesz jak przedsiębiorca albo wywalaj na umowę o pracę.
Prowadzenie działaności tylko w celu unikania oskładkowania i podatków powinno być surowo karane.
Pracy jako to ludzie tam idą ;)
Niby dlaczego?
Smutne życie to mają pseudobiznesmeni oszukujący
@witek91PCK kolega wyżej napisał a ja niżej dopisałem. Poczytaj!
@matys210 mam mikrofirme zatrudniającą kilku pracowników. To właśnie tacy jak ja najwięcej obrywają od państwa więc trzymaj dziób na kłódkę. Wyżej ci wypisałem kiedy ktoś ściemnia i dlaczego nie powinien.
Ciężko udawać bycie firmą jak masz mleczarnię produkującą nabiał i zatrudniasz ludzi XD
@Notes: To dlaczego jest taka asymetria podatkowa między UoPem i B2B? Jakby na umowie o pracę podatki były takie same jak na B2B to przecież nikt by nie próbował z niej uciekać.
No ale tak - na B2B masz ryczałt 8,5% czy zwrot VATu, a na UoP masz podatek 40% - naprawdę ciekawe ( ͡° ͜
Ogolnie stawiasz takie systemy w roznych firmach ale jakas firma chce po prostu zaplacic za to by być przed innymi. To jestes czy nie jestes?
@Notes: smutne zycie pseudobiznesmenow na b2b:
źródło: money-crying
PobierzKwota na fakturach jest odpowiednio wyższa o podatki, składki i coś tam więcej zostaje bo jednak niby mają firmę.
Na tym polega oszustwo.
Jakbyś przeczytał moje wcześniejsze komentarze to wiedziałbyś jakie mam podejście. O podatkach też napisałem…
Nie mam nic przeciwko jednoosobowym dzielnościom gospodarczym gdzie firma ma kilku różnych klientów