Wpis z mikrobloga

Od grudnia mam nową stawkę w #pracbaza po podwyżce, o którą zabiegałem od kilku miesięcy. Ponieważ w tym miesiącu mam wypłatę bez premii to się chociaż cieszyłem że dostanę trochę więcej siana przed świętami. I co? I g---o, zapomniałem że przecież jest II próg, więc w nagrodę że się staram i podnoszę swoje kompetencje, za co dostaję w pracy uznanie w formie podwyżki to kapitan państwo mi zabiera jeszcze więcej.

Ale dla górników, emerytów i innych uprzywilejowanych grup to trzeba sypać workiem pieniędzy, tylko bezdzietnym kawalerom nic się nie daje bo po co.

#zalesie
  • 147
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Viarus_: Jedną z najprostszych, a jednocześnie najefektywniejszych metod na to, by płacić niski podatek dochodowy, jest rozliczenie się wspólnie z małżonkiem.
  • Odpowiedz
@Viarus_: oh njeeee, drugi próg. XD w grudniu... dzizus. Chciałbym miec taki problem. Obrzydliwy kapitan państwo ci zabrał, a ty taki pokrzywdzony. Szkoda, ze informacje na ten temat sa ogolnie dostępne więc powinieneś wiedzieć, kiedy drugi próg cie obejmie. Wiedziałeś, prawda?

Ale ogólnie to zgadzam sie, ze powinien juz dawno byc podniesiony ze wzrostem minimalnej.
  • Odpowiedz
płacz bo dużo zarabiam

@sberatel: Drugi próg w grudniu na styk tylko dlatego że dostał podwyżkę to dobrze zarabiam? XD

Świetna kombinacja, brak zdolności kredytowej na kawalerkę i 30% dochodowego bo bogol.
  • Odpowiedz
idiotyczne prawo podatkowe ktore nie pozwala rozliczać uśrednionej stawki przez cały rok i zamiast tego mamy niemiłą niespodziankę pod koniec roku
  • Odpowiedz