Aktywne Wpisy

wqeqwfsafasdfasd +170
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Polina2137 +12
#zwiazki #a-----l #logikaniebieskichpaskow
Mirki, potrzebuje sie wygadac i poznac opinie z męskiej strony. Mój (już raczej były) partner był ostatnio na imprezie pracowniczej, na której kompletnie się upił i pomimo zapewnień, że wróci kolo 3/4, wrócił następnego dnia o 10. Oczywiście nie muszę pisać, że byłam na maksa wściekla. Jego tłumaczenie jest takie, że wysłał mi smsa o 3:30, że śpi na miejscu... a to sory, to wszystko
Mirki, potrzebuje sie wygadac i poznac opinie z męskiej strony. Mój (już raczej były) partner był ostatnio na imprezie pracowniczej, na której kompletnie się upił i pomimo zapewnień, że wróci kolo 3/4, wrócił następnego dnia o 10. Oczywiście nie muszę pisać, że byłam na maksa wściekla. Jego tłumaczenie jest takie, że wysłał mi smsa o 3:30, że śpi na miejscu... a to sory, to wszystko

źródło: 9cejox
Pobierz@MamCieNaHita: rozmawiamy o JDG na b2b a nie ekipie budowlanej dzbanie xD ale co tam czytanie ze zrozumieniem...
@Svav: Czyli co - firmy, które są podwykonawcą dla jakiejś innej firmy i produkują tylko dla jednego kontrahenta, też do zamknięcia?
@Notes Śmieszy w takich wątkach zawsze, jak ludzie chcą dowalić "złym programistom, co za dużo mają i oszukujo", gdy w rzeczywistości to firmy często zmuszają do takiej formy zatrudnienia, aby oszczędzić na kadrach i omijać
- nie każdy przedsiębiorca rozlicza się niskim ryczałtem, większość płaci 12% i więcej (czyli tyle ile na UoP w pierwszym rogu)
- Wielu korzysta z podatku liniowego 19% albo z klasycznej skali podatkowej 19/32 taksamo jak UoP
- Przedsiębiorcy płacą
@matys210: a moze jakies arguemnty a nie wyzwiska? bo takie wypowiedzi stawiaja cie w kiepskim swietle.
ja nikomu nic nie zazdroszcze. lepszego zycia niz mam nie moglem sobie wymarzyc. oczywiscie, ze zawsze mogloby byc lepiej ale trzeba znac swoje ograniczenia. nie
@RyzyKamil: pasjonat detected, opinion rejected
@Svav: Dokładnie, a to tylko początek zalet tego rozwiązania. Nikt o zdrowych zmysłach, nie będzie płacił 32% dochodowego od września. Zresztą, większość ludzi na b2b i tak płaci dużo większe podatki, niż etaciarze.
@Notes: XD
@wstanczyk: no i to jest glowny proboem bo to ze z tego
W ogole może zacznijmy się skupiać na sednie problemu czyli zlodziejskim opodatkowaniu UoP. Serio nikt by sie tak masowo nie bawił gdyby na przykład zaktualizować progi podatkowe do realiów 2024.... A tak to
Czyli jak sam prowadzę mleczarnię to nie jestem firmą, ale jak zatrudnię sobie pracownika to już jestem prawdziwą firmą? XD
Inaczej będziemy podążać w stronę Ameryki, gdzie jest ogromne rozwarstwienie społeczne z patologicznie drogą służbą zdrowia, kurczącą się klasą średnią i potężnym wpływem
@fortySeven: przepisy o udawanej dzialnosci istnieja juz od wielu lat. rzady zielonych to wypadek przy pracy i spoleczenstwo juz to zauwazylo ;) mlode pokolenia daly sie nabrac na populizm. to inny temat na dluzsza dyskusje.
tak czy siak ten argument jest inwalida bo zamykanie EJ przez zielonych nie ma nic wspolnego z tym o czym dyskutujemy.
@mala_zolta_kaczuszka: błędnie zakłądasz, że postulat o równość wobec prawa bez kombinowania jest ciągnięciem w dół.
Ciągnięciem w dół jest właśnie przechodzenie na fejkowe b2b (i elo) zamiast realnego społecznego działania w celu "zmniejszenia podatków
@Notes: nikt nie zabrania, wskakuj do JDG
@Notes: No i powodzenia w udowadnianiu tego, jak ludzie pracują na zdalnym. Serio, nie ma zakazu świadczenia usług tylko dla jednej firmy, podobnie jak nie ma nic dziwnego w udostępnianiu podwykonawcy sprzętu, miejsca do pracy, czy określaniu mu godzin, w których ma tę pracę wykonywać, jeśli jest to istotne dla realizacji zlecenia. To nie jest takie