Aktywne Wpisy

Atreyu +5
Czy znacie ludzi wierzących w Teorię Płaskiej Ziemi? (ew. chemtrails, chipy w szczepionkach, naziści na księżycu)
Myślałem kiedyś że takich ludzi nie ma, że to jakiś running joke
A otóż są. Poznałem gościa, facet w średnim wieku który mocno wierzył że Ziemia jest płaska, a na Antarktydzie jest lodowy mur pilnowany przez setki tysięcy żołnierzy. Główne źródła wiedzy to TikTok i ew. YouTube (filmy z żółtymi napisami).
#pytaniedoeksperta #nauka
Myślałem kiedyś że takich ludzi nie ma, że to jakiś running joke
A otóż są. Poznałem gościa, facet w średnim wieku który mocno wierzył że Ziemia jest płaska, a na Antarktydzie jest lodowy mur pilnowany przez setki tysięcy żołnierzy. Główne źródła wiedzy to TikTok i ew. YouTube (filmy z żółtymi napisami).
#pytaniedoeksperta #nauka

#sebcel weźcie zostawcie chłopa widać że już pęka, wychuśta się i czym wtedy będziecie sie różnić od julek i oskarów co was gnębili w gimbazie?

źródło: 9cejox
Pobierz@Filipterka25: no gorzej i tak już nie będzie xD
Weź pod uwagę ile teraz osób unika podatków (mechanicy, budowlańcy) - to trzeba uszczelnić i zwiększyć wpływy
Uproszczenie podatków to też niższe koszty obsługi
Warto też zrewidować zbędne wydatki jak 800+ i resztę socjalu
@Notes: nie! Skąd takie niewolnicze myślenie? Przecież płaci składki i podatki. Każdy powinien mieć możliwość zawarcia umowy takiej, jaka mu pasuje. Tak naprawdę problem leży w tym, że umowa o pracę jest za bardzo opodatkowana i to ją należy zreformować.
@Notes: Ja bym się nawet z tym zgodził, ale niech najpierw wezmą się za robiących na czarno, całą budowlankę/wykończeniówkę, usługi "z fakturą drożej", za rolników nie płaciących złamanego grosza na NFZ, to wtedy bardzo chętnie porozmawiam o uczciwym etacie.
Ale wiadomo, że tego nie zrobią żeby sie
@Svav: od kiedy to firma musi mieć więcej niż jednego kontrahenta?
@loczyn: Nie, bo ktoś na leczenie tego towarzystwa musi zarobić. Ewentualnie, dowalić większe koszty na JDG by się nie opłacało wiać na nie z UoP, ale to byłoby wylanie dziecka z kąpielą, gdyż są branżę, gdzie JDG to domyślna forma a klientów ma jest wielu.
@loczyn: to wtedy najpewniej jesteś spółką zoo, a nie JDG, zatrudniasz ludzi, masz jakieś środki produkcji (maszyny, nieruchomości), płacisz kilku dostawcom itd. A nie, że jesteś jednym bolkiem z laptopem, który wystawia jedną FV jednemu zleceniodawcy.
@Benio_Czarodziej: @fortySeven: mnie akurat nic nie piecze i nie boli. pomysl z dojechaniem pseudobiznesmenów nie jest moj tylko napisalem co robia nasi zachodni sasiedzi i ze uwazam to za sluszne. najwidoczniej skoro inne panstwo prowadzi takie kontrole to nie jest to kwestia mojego pieczenia czy bolu ;)
uwazam, ze to znajzwyklejsze okradanie obywateli.