Wpis z mikrobloga

@niebadzogrem nic nie oceniam ale chciałem tylko dodać, że w górach często napotykam na ludzi z małymi dziećmi w specjalnych nosidełkach; a znam też pół roczne dziecko, które zdążyło z rodzicami zwiedzić sporą część Europy i Azji i to nie w kurortach. To prawda, że paradoksalnie później może być gorzej, jak będzie starsze ale są to rzeczy do ogarnięcia.
  • Odpowiedz
A co powiesz o ludziach którzy komputer mieli, ale na wakacje NIGDY nie pojechali. Nigdy, nie było takie dnia, co dzień był obrządek na gospodarstwie i ani żadne lazurowe wybrzeże, ani mazury. Jedyna wycieczka to było do sklepu na 3-4h do miasta.

@lenanela: Że żyli na wsi ? Moja rodzina pochodzi ze wsi i jakoś jak ja byłem dzieckiem to pamiętam, że znajdowali czas na wyjazdy nad morze. Ale nadal
  • Odpowiedz
Ogromna część młodych Polaków żyje na wynajmie, i choćby skały srały to nie wmówisz mi, że to są odpowiednie warunki do posiadania dziecka

@Zgrywajac_twardziela: Odpowiednimi warunkami do posiadania dziecka to jest posiadanie mieszkania i miejsca dla niego a nie fakt bycia jego właścicielem. Poza tym ja nikomu nie każe robić dzieci, ale niech mi nikt nie wmawia, ze ludzie nie mają do tego warunków xD
  • Odpowiedz
Zacznijmy od tego, że kto w ogóle powiedział że wyszli?

@Zgrywajac_twardziela od tysięcy lat każde kolejne pokolenie ma lżej niż poprzednie, od rewolucji przemysłowej skok z pokolenia na pokolenie w jakości życia jest nieporównywalny, nawet patrząc na kilka ostatnich pokoleń w polsce dziadkowie doświadczyli wojny i pierwszych lat po niej, rodzice doświadczyli komunizmu, biedy PRL ale życia bez wojny, znaczacej poprawy zycia w stosunku do dziadków, ludzie urodzeni w końcówce prl i
  • Odpowiedz
boją się wziąć na siebie jakąkolwiek odpowiedzialność, tak zesrani są o obniżenie poziomu życia i konsumpcji xd

@wstanczyk: a z jakiej racji maja na siebie ta odpowiedzialnosc brac?
  • Odpowiedz
@wstanczyk: "czy będą miały najnowszego iphona." Najnowszy iPhone kosztuje tyle ile wynajem taniego mieszkania w mieście przez półtora miesiąca (licząc samo mieszkanie). Przemysl ten fakt i zastanów się gdzie jest problem w twoim pojęciu luksusu i rozrzutności pokolenia, a dojdziesz do tego dlaczego źli nieodpowiedzialni młodzi nie chcą się mnożyć jak idioci dla dobra społeczeństwa. @Zgrywajac_twardziela
  • Odpowiedz