Wpis z mikrobloga

@pogop: przecież oni tam mogą sobie wojować z USA i Izraelem kilkadziesiąt lat pochowani po grotach w takim wielkim kraju xD przyznaje że sam nie ogarnialem tego rozmiaru
  • Odpowiedz
  • 159
Nie wiem jak wy, ale ja wcześniej jakoś nie ogarniałem, jak wielkim krajem jest Iran

@pogop: Iran jest większy niż Rzeczpospolita obojga narodów w swoim najlepszym momencie,
choć kształt całkiem całkiem podobny, tylko jeszcze mogliśmy sobie szwecję podbić i by się zgadzało xDD
bn1776 - >Nie wiem jak wy, ale ja wcześniej jakoś nie ogarniałem, jak wielkim krajem ...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
10 mln ludzi grozi 93 mln ludzi ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Abrez: Tak, tak. 93 mln już leci bronić reżimu który niedawno krwawo tłumił masowe protesty, a ich by powiesił na dźwigu za jedno złe słowo.
  • Odpowiedz
Problem oglądania państw na płaskiej mapie. Kraje blisko równika wydają się mniejsze niż są rzeczywiście, a kraje bliżej biegunów są rozciągnięte. Kraje w afryce są znacznie większe w stosunku do europejskich niż by się wydawało z patrzenia na mapę.
  • Odpowiedz
@jbpis: nie wiem skąd ten wielki ból zadka w całym internecie na Merkatora, ja jak myślę "mapa świata" to mam w głowie to odwzorowanie (jakkolwiek się ono nazywa) a tutaj proporcje powierzchni krajów są lepsze, gdzie wyście Merkatora widzieli
Daleth2202 - @jbpis: nie wiem skąd ten wielki ból zadka w całym internecie na Merkato...

źródło: 1000012072

Pobierz
  • Odpowiedz