Aktywne Wpisy
PanZbigniew +808
Update do tego wpisu
Na początku chciałbym naprawdę podziękować za tak duży odzew w tamtym wpisie. Na początku miałem obawy co do tego wpisu, że zostanie z góry uznany za bait, albo że komentarze będą nakierowane na to, że jestem cienka betaparówa, sam sobie taki los zaserwowałem itp.
Gdy myślałem, że zostanę z tym wszystkim sam i w sumie post wrzuciłem z desperacji to okazało się, że otrzymałem naprawdę dziesiątki pozytywnych odpowiedzi w komentarzach
Na początku chciałbym naprawdę podziękować za tak duży odzew w tamtym wpisie. Na początku miałem obawy co do tego wpisu, że zostanie z góry uznany za bait, albo że komentarze będą nakierowane na to, że jestem cienka betaparówa, sam sobie taki los zaserwowałem itp.
Gdy myślałem, że zostanę z tym wszystkim sam i w sumie post wrzuciłem z desperacji to okazało się, że otrzymałem naprawdę dziesiątki pozytywnych odpowiedzi w komentarzach

marcelus +122
Nie macie wrażenia, że ludzie zluzowali z petardami w #sylwester?
Pamiętam jeszcze parę lat temu, strzelanie zaczynało się zaraz po zmroku, o północy po prostu się wzmacniało, dużo ludzi strzelało jeszcze w Nowy Rok. A w tym roku przed 12 słyszałem dosłownie pojedyncze strzały, jeszcze mniej w Nowy Rok. Czyżby naród zaczął mądrzeć?
#kiciochpyta #polska lska
Pamiętam jeszcze parę lat temu, strzelanie zaczynało się zaraz po zmroku, o północy po prostu się wzmacniało, dużo ludzi strzelało jeszcze w Nowy Rok. A w tym roku przed 12 słyszałem dosłownie pojedyncze strzały, jeszcze mniej w Nowy Rok. Czyżby naród zaczął mądrzeć?
#kiciochpyta #polska lska

źródło: 20240524_080026
Pobierz@Zgrywajac_twardziela: Bo nie mam potrzeby adoptować dziecka ? Poza tym mam własny dom. Nie wynajmuje.
A co to ma do rzeczy? W Zimbabwe też są pewnie teraz najbezpieczniejsze i najdostatniejsze czasy, ale czy to znaczy, że tam jest bezpiecznie i dostatnio?
w takim razie inaczej, czemu nie można adoptować dziecka mając takie warunki jak podałeś?
Nie, czysto teoretycznie mieć możemy jak byśmy chcieli, po prostu nie chcemy ¯\(ツ)/¯ Możliwe, że różowa tak napisała, że nie może bo już miała dość tłumaczenia dlaczego nie chcemy xD
I to jest właśnie sedno całego #antynatalizm nic więcej dodawać nie trzeba ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
@Zgrywajac_twardziela: czyli antynatalizm to po prostu pesymizm? nie będę miał dzieci bo może im być źle?
@zjadamcum: Ale nikt ci nie rozkazuje, żyj jak chcesz.
@Zgrywajac_twardziela: realizmem jest, że każde następne pokolenie ma lepiej niż poprzednie więc zakładanie że "twoje" dzieci bedą miały gorzej jest pesymizmem, choćby pstęp medycyny i nauki pokazuje że co chwila da się leczyć nowe choroby i żyć lżej dzieki automatyzacji więc na czym opierasz założenie że dziciom miałoby byc gorzej niż obecnie lub gorzej
@wstanczyk: to można brać odpowiedzialność tylko za dziecko? Nie da się brać za inne rzeczy odpowiedzialności?
Jest jak mówi @wstanczyk
@Zgrywajac_twardziela: ale p---------e, mi też nikt nic nie zapewnił, a sobie radzę