Wpis z mikrobloga

@rydzo: Ale zdajesz sobie sprawę, że mało kto dysponuje w Polsce takim majątkiem jak Twoi znajomi od auta za 200k, i ich podejście to raczej wyjątek, a nie reguła? Ludzie będący w topce zarobków zazwyczaj dzieci w Polsce mają.
Pomija już nawet że absolutną podstawą do posiadania dzieci przecież powinna być chęć ich posiadania, więc z tych ludzi i tak by nie było nigdy dobrych rodziców ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@Zgrywajac_twardziela: chyba trochę za daleko idące wnioski. Dodatkowo zapominasz o jednej drobnej różnicy. Wtedy byla ogólna bieda. Dzisieksze pokolenie to juz bardziej niedorajdy zyciowe. Ogólnej biedy nie ma.
  • Odpowiedz
Ogromna część młodych Polaków żyje na wynajmie, i choćby skały srały to nie wmówisz mi, że to są odpowiednie warunki do posiadania dziecka ¯\(ツ)/¯

@Zgrywajac_twardziela: Oczywiście że mogą to być odpowiednie warunki. Ja żyję na wynajmie i mam dziecko ale w każdej chwili mogę zamieszkać we własnym mieszkaniu nie obniżając komfortu życiowego albo przenieść się do domu rodzinnego - nie byłoby to żadnym problemem. Co nie zmienia faktu, że gdybym
  • Odpowiedz
@Zgrywajac_twardziela: Taa tylko porównują siebie gdzie żyją w świecie edukacji technologii youtube i internetu do pokolenia gdzie ludzie może jeszcze nie mieli telewizora i jedyne instrukcje jakie dostawali to od matek i ojców.
No i starsze pokolenie nie miało tak wielu opcji. Obecne jest wygodne bo właśnie ma możliwości które przygotowały im poprzednie pokolenia.
  • Odpowiedz
@Zgrywajac_twardziela prawda jest taka że ludzie boją sie obniżenia poziomu życia xd dzieci nie pasują do instagramowego życia. Przecież ja nie zarabiając jakiś kokosów wiem że mógłbym zapewnić swoim dzieciom nieporównywalnie większy komfort życia niż moi rodzice mnie. Jakby dzieci to była kwestia pieniędzy to Szwedzi mieliby większą dzietność niż Nigeria a jest kompletnie odwrotnie.
  • Odpowiedz
@WuZet_:

otwórz google. Nie jestem twoim ojcem. Dobrze wiesz o czym mówię, zresztą sam odniosłeś sie do wpisu, który mowil o biedzie. Piszesz o czymś o czym nie masz pojęcia?

No jak wyskoczyłeś mi z jedzeniem szczawiu to stwierdziłem, że dopytam bo chyba masz nieco inne pojęcie czym jest bieda xD
  • Odpowiedz