Wpis z mikrobloga

@JohnyArkad Dalej trafi do klasy i jak trafi na nowobogackie dzieciaki to może czuć się gorszy, że nie ma nowego iPhone zaraz po premierze lub nowej elektrycznej deskorolki lub konsoli. Albo dlaczego po raz kolejny nie kupisz mu gry za 300 złotych lub dlaczego wakacje spędza u dziadków i z wami gdzieś na mazurach a nie w Egipcie czy Teneryfie jak Alan, albo dlaczego nie kupisz mu gadżetów od ekipy czy
  • Odpowiedz
Po drugie, nikt nie jest wstanie przewidziec, co bedzie za 5 lat. NIKT

@sylwek2k: Dokładnie, dlatego lepsza jest prewencja niż ryzykowanie że będzie wszystko git, w kwestii rozmnażania, wtedy nie grasz czyimś losem

A jeśli chodzi o wygodę, to rzeczywiście antynatalista może nie mieć dzieci z powodu wygody, po prostu nie adoptuje dziecka i tyle, ale ogólnie antynatalizm nie jest poglądem gdzie robimy to z wygody czy tam lenistwa co
  • Odpowiedz
Ahmed nie ma takich zmartwień i po prostu cię zastąpi. On i jego 6 synów będzie w stanie wytłumaczyć ci, że twoje mieszkanie jest za duże i musisz je opuścić

@BudapestPalyaudvar: Nie rozumiem komentarza? Jak ktoś nie jest empatyczny to może jego dzieci będą, z resztą sam miałem takich rodziców i dlatego sam jestem teraz działaczem
  • Odpowiedz
ja nie mam potrzeby się zabijać, mam bardzo wiele do zrobienia na tym świecie jeszcze, mianowicie robić coś z wami ludźmi bez empatii i bez zrozumienia problemów, które są rzeczywistością

@Prawdziwy-Makowiec:

i mozesz tak zyc, bez pewnosci jutra? Serio? A gdzie ta
  • Odpowiedz
@sylwek2k:

ktory nie potrafi zyc,jak nie ma z gory zapewnionej pewnosci na 20-30 do przodu

Weź się chłopie zapoznaj z Chińskim planowaniem przyszłości na stulecie do przodu. Ewidentnie brakuje ci wiedzy w tym zakresie.
  • Odpowiedz
@Prawdziwy-Makowiec: so they slide. Tremendous winds, sort of like maybe the prevailing winds of Earth, but very close to the surface of Jupiter. From that view, the horizon looks orangish or rose-colored, but overhead it's kind of greenish-yellow.

[6:12:35] If I look to the right there is an enormous mountain range.

[6:14:45] I feel that there's liquid somewhere. Those mountains are very huge but they still don't poke up through the crystal
  • Odpowiedz
@Prawdziwy-Makowiec: Targ and Puthoff write about their pilot experiments, "We couldn't overlook the possibility that perhaps Ingo knew the geographical features of the Earth and their approximate latitude and longitude. (It is Swann who suggests these Coordinate Remote Viewing tests, not the experimenters. He is in control.) "Or it was possible that we were inadvertently cueing the subject (Swann), since we as experimenters knew what the answers were."[29]

Soon, Targ
  • Odpowiedz
@efilist: Dopośmiertnego dożyciopośniertnego. Inaczej świadczy o odklejeniu od pędzla. Oczywiście, naturalnie, jest się czym zachwycać dlatego idziemy w procesji i karcimy ateistów w komach, co będą pisać oczywistą nieprawdę, że średniowieczne zabobony. Oczywiste odklejenie trza im wytykać publicznie.
  • Odpowiedz
Że żyli na wsi ? Moja rodzina pochodzi ze wsi i jakoś jak ja byłem dzieckiem to pamiętam, że znajdowali czas na wyjazdy nad morze. Ale nadal nie bardzo rozumiem co to ma wspólnego z problemem ? Jaki związek ma to z posiadaniem dzieci ?

@GOHAN: Otóż wyobraź sobie, że na wsi są rolnicy i oni też mają dzieci. Ci oto rolnicy często mają zwierzęta, a te nie mają świąt
  • Odpowiedz
W całym swoim życiu byłam cały raz na kolonii takiej na tydzień.

@lenanela: Ja nie byłem nigdy. Co to zmienia ? Za to co roku jeździłem na wieś z rodzicami na wakacje. Miesiąc czasu na wsi, najpierw 2 tygodnie z jednym potem 2 tygodnie z drugim. Czasami zdarzyło się, że pojechaliśmy nad morze. Nie czuje się przez to ani gorszy, ani lepszy, ani mi niczego nie brakowało.
  • Odpowiedz
@GrafikaUltraHaDe: Polecam co mówił William James Sidis o odwróconej entropii i, że życie nigdy nie miało początku tylko ewoluowało do zmian we wszechświecie. Tak tylko przypomnę, że nikt nie miał większego IQ od niego. @efilist
  • Odpowiedz