Wpis z mikrobloga

@kinson: Co w tym dziwnego? Nauczenie się nawalania kodu na potrzeby biznesu to nie sztuka. U mnie w firmie są ludzie po historii a nawet po archeologii, którzy przywalili parę lat na naukę i klepią sobie na fullstacku

Klepacze kodu chyba lubią sobie nadawać ekskluzywność swojej grupie i udawać jak to jest trudne i prestiżowe zajęcie dla wybranców xD
  • Odpowiedz
@JamesJoyce: oj chyba się szykuje nowa władza do rozkulłaczenia kolejnej "uprzywilejowanej" grupy. Trzeba jakoś wywołać najpierw nienawiść w plebsie zanim się za nich dobiorą. Widać to po ilości tego typu artykułów ostatnio. Coś czuję że stawki ryczałtu się pogorszą a o likwidacji 9% składki można będzie pomarzyć. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 1
@hashasq: tak. Ja serio nie chciałem wierzyć, że klepacze cssa w korpo uważają, że reprezentują jakąś elitę intelektualną, ale ten portal usilnie utwierdza mnie w tym przekonaniu.
  • Odpowiedz
  • 0
@anzelmbohatyrowicz:

dominuje świadomość że nic nie trwa wiecznie i może za 10 takimi wygrywami będą automatycy, albo inż budownictwa, albo AI wykosi 80% IT i kasa będzie w innych działkach (gdzie próg wejścia będzie trudniejszy,)

To. Nie byłoby tygodnia, żeby któryś ze znajomych lub mniej znajomych devów nie pytał mnie "ej, ale z tym czatem giepete to takie gadanie, nie? Nie zrobi nic zaawansowanego?" No nie zrobi. Ale ty też
  • Odpowiedz
Dzięki tej biedocie funkcjonuje państwo.

@onepnch: dziękujemy jaśnie państwu, że okazali taką łaskę i wzięli nasze ciężko zarobione pieniądze, bo gdyby ich nie wzięli to by nam się polska rozsypała!

Niezła odklejka typie
  • Odpowiedz
Pewnie przygotowują jakieś rozkułaczanie typu zwiększanie podatków.

@LaurenceFass: Programiści w Polsce to chyba najniżej opodatkowana grupa w całej Europie. Należy to uporządkować, bo płacz na wykopie, że państwo nie działa, kolejki na NFZ drogi krzywe, ale podatków to się nie chce płacić.
  • Odpowiedz