Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
W poprzednim roku do mojego zespołu dołączyły 2 różowe paski. Obecnie obie są w ciąży i siedzą na L4, przy czym pierwsza poszła na zwolnienie w drugim miesiącu, a druga w trzecim xD W związku z tym, że brakuje nam ludzi w zespole, doprosiliśmy się w końcu o dwie nowe osoby na zastępstwo. Prowadzimy obecnie rekrutację i jako osoba, która ma w sumie decydujący głos w kwestiach kwalifikacji technicznych, to prędzej sam się zwolnię, niż pozwolę, żeby jakakolwiek kobieta została zatrudniona na wolne stanowiska.
#gorzkiezale #pracbaza #pracait #rozowepaski

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 108
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Druga sprawa, że nie ma też nic złego w korzystaniu z praw, które przysluguje

prawo na to zezwala

@Gnido: @GoddamnElectric: Tak, prawo na to zezwala. Podobnie jak na to, by nigdy nie zatrudnić na dane stanowisko żadnej kobiety w wieku rozrodczym (o ile prawdziwy powód trzyma się w tajemnicy). ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Wiadomo, że nie nosząc ciężary, ale praca biurowa idalnie się nadaje.

@End0: Taaa, dopóki od 8 h za biurkiem nie zaczynają nawalać plecy, hemoroidy utrudniają siedzenie, rzygasz, śpisz z głową na biurku i do tego masz pregnancy brain i totalnie nie umiesz myśleć.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: ciaza ciazy nierowna. Niektore kobiety nie czuja ze sa w ciazy do porodu, inne potrafia przez cala ciaze miec silne bole i nudnosci. Fakt faktem czesc naduzywa systemu. Jest jeszcze inna kwestia - chodzac do biura, jezdzac komunikacja miejska czy pracujac z klientem jestes bardziej narazony na rozne choroby, a w ciazy wybor bezpiecznych lekow jest bardzo ograniczony. Osobiscie wole zeby kobieta wziela te 9mcy wolnego i urodzila zdrowe
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @staggermeister_ ja tam się nawet specjalnie nie kryję. Kieras powiedział, że tak długo jak równo traktuję mężczyzn i kobiety na rozmowie, to on się nie będzie wtrącał xD

@CudMalina Jezu ta ciąża to straszna choroba z tego co piszesz. Czemu kobiety to sobie robią?

• Odpowiedz
@Sonic233_: i zostać bezrobotną? Kasa jest potrzebna, zwłaszcza jak ktoś jest w ciężkim stanie (choroba/ciąża)

To chyba najgorsza rada ever.

A co do komentarza z anonima, ze nikogo to nie obchodzi. No właśnie chyba obchodzi. Przecież ten post jest chociażby dowodem, albo co chwile komentarze innych, ginekologa, znajomych, ze jak to 28 lat i bez dziecka. Kiedy dziecko. Demografia!
  • Odpowiedz
@markhausen: Strasznie generalizujesz, są kobiety co naciągają na L4, a są takie, które bardzo źle znoszą ciąże, każdy przypadek jest inny. Dla mojej żony I trymestr był koszmarem w obu ciążach, wymioty, mdłości, przerważliwienie na zapachy, spała po 16-18h dziennie. Nie była w stanie normalnie funkcjonować, nie mówiąc o pracy. Potem jak się zrobiło lepiej i chciała wrócić to pracodawcy stwierdzali, że lepiej już nie, więc co miała zrobić? Ciągnęła
  • Odpowiedz
no fajnie napisałeś, ale zupełnie nie rozumiesz problemu.

@mirko_anonim: Jak najbardziej rozumiem Twój problem i też byłbym wkurzony, jeśli jest uzasadnione podejrzenie, że laski podpisały umowę z intencją, że i tak zaraz pójdą na ciążowe L4 i potem macierzyński.

dlatego nie pisałem do Ciebie tylko subOPa. Na wykopie panuje taka mizoginia, że uważają że kobiety powinny pracować aż porodu i po 3 miesiącach wrócić do pracy bo jak nie to
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 5
Anonim (nie OP): Mirki ale zdajecie sobie sprawę że kobieta w ciąży w wielu zawodach to uciążliwość dla pracodawcy i współpracowników? Nie może dzwigać, nie może pracować z czynnikami szkodliwymi, wchodzić do niektórych pomieszczeń itp. Już lepiej żeby szła na to zwolnienie a na jej miejsce wziąć na zastępstwo kogoś kto będzie mógł w pełni wykonywać swoje obowiązki niż trzymać do 9 miesiąca brzuchatą za którą reszta zespołu musi pracować bo
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 5
Anonim (nie OP): Rozumiem, że bardziej ucieszysz się z Hindusa czy Pakola w twojej pracy, który nie zajdzie w ciążę?
Ciąża to wyjątkowy stan, możesz tego nie wiedzieć, ale mnóstwo kobiet ma w ciąży problemy, tak duże problemy, że mogą prowadzić do poronień. Ja ze względu na choroby gdybym zaszła kiedyś w ciążę to od razu bym musiała lecieć na l4 właśnie ze względu na to ryzyko poronienia. W ciąży wszystko
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @mirko_anonim jestem na tyle rozsądny, żeby nie liczyć na emeryturę. Argumenty demograficzne na mnie nie działają. Co sobie wypracuję, tyle będę miał. Dlatego stwarzam sobie najlepsze możliwe warunki pracy, stosowne do możliwości. Dla mnie stres też jest niezdrowy.

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: uwielbiam to p---------e. Ciekawe co mam zrobić z ciezarna baba w brygadzie na rusztowaniu, która nic nie może dźwigać i pracować przy chemii, pyle i nie wiem czym jeszcze. Rozpuszczalniki i środki, ktorych uzywamy powoduja nieplodnosc, raka, czy poronienia nie wiem, choc sie domyslam. A, no i często ląduje na jakimś zadupiu gdzie jak jest toi toi to jest luksus. No miód. Ale i tak wykopki by posłali na
  • Odpowiedz