Aktywne Wpisy

moll +15
Powieje trochę paranoją zapewne, ale szukam #ksiazki dla preppersów, do survivalu czy innego bushcraftu - takiej jak dla debila, totalnie od podstaw, która pozwoli na "przetrwanie" w razie wojny albo innego kataklizmu. Najlepiej jakby było to w formacie, który można zapakować do plecaka ewakuacyjnego po lekturze.
Ktoś? Coś?
Taguję #preppers #bushcraft #survival dla większych zasięgów, pewnie wiecie co warto przeczytać i co się sprawdzi
Ktoś? Coś?
Taguję #preppers #bushcraft #survival dla większych zasięgów, pewnie wiecie co warto przeczytać i co się sprawdzi

cichyyx +6

@Zgrywajac_twardziela: nie jestem fanem bicia dzieci ale kompletnie nie ida Ci analogie. miedzy dzieckiem a osoba starsza z DPSu jest roznica taka, ze dziecko nie rozumie bo nie zdazylo zrozumiec i jeszcze sie nauczy, starzec juz sie nie nauczy -
no i moje ulubione creme de la
Tzn. wiadomo, że co innego jest patologiczne bicie, żeby skrzywdzić, a co innego to, co normalni rodzice rozumieli kiedyś jako klapsa w dupsko.
@mirko_anonim a ty grozisz starszemu typowi pobiciem i dziwisz się, że się z tobą nie będzie bić XD jak chcesz krytykować debilne zachowania
I to ma być usprawiedliwienie dla bicia dzieci? Jak dla mnie wyjątkowo słabe.
@Zgrywajac_twardziela: nic takiego nie powiedzialem. to jest usprawiedliwienie dlaczego wobec starszych z demencja nie powinno sie stosowac tych samych metod co wobec dzieci i nie porownywac ich do siebie - co zasugerowales w jednym z pierwszych komentarzy porownujac jednych do drugich
@Zgrywajac_twardziela: problem w tym, ze