Wpis z mikrobloga

Jak terapueta sprawia wrażenie niekompetentnego to się idzie do innego. Jak drugi i trzeci potwierdza to co mówił pierwszy, to może pora w końcu się pogodzić z upośledzeniem dziecka, zamiast stawiać chłopski rozum ponad diagnozę specjalisty?

@Zgrywajac_twardziela: No tak. Jak terapeuta nie potwierdza, że to autyzm to szukam takiego który to w końcu potwierdzi.
Cyk dziecko dostaje pieczątkę, nie muszę się przejmować nie moja wina.

Wiesz, że tak zostają zdiagnozowane dzieci
  • Odpowiedz
Życzę powodzenia w dyskusji. Ja się poddaje.

@Darth_Gohan: bo twoim jedynym argumentem, jest bo siostra dała klapsa i zadziałało.
Olać badania, olać ekspertów dowód anegdotyczny najwyższą formą dyskusji.

Przy okazji jaką masz pewność, że młoda nie bije psa jak nikt nie patrzy, bo jedyne czego się nauczyła to, żeby nie robić tego przy rodzicach?
  • Odpowiedz
@ZielonyRozpustnik:

nic takiego nie powiedzialem. to jest usprawiedliwienie dlaczego wobec starszych z demencja nie powinno sie stosowac tych samych metod co wobec dzieci i nie porownywac ich do siebie - co zasugerowales w jednym z pierwszych komentarzy porownujac jednych do drugich

Zasugerowałem tylko, że argument "bo on inaczej nie rozumie" może mieć takie samo zastosowanie w przypadku starca.

problem w tym, ze instynkt to nie jest cos, czego sie mozna
  • Odpowiedz
Zasugerowałem tylko, że argument "bo on inaczej nie rozumie" może mieć takie samo zastosowanie w przypadku starca.

@Zgrywajac_twardziela: no dobrze. wciaz to co napisalem pokrywa sie z tym czemu w mojej opinii nie masz racji.

Na ile mi wiadomo ten obszar mózgu u osób z demencją zazwyczaj działa prawidłowo.

@Zgrywajac_twardziela: nie wiem, nie bede zgrywal specjalisty od demencji wiec sie nie wypowiem w tym temacie. natomiast podtrzymuje to
  • Odpowiedz
@ZielonyRozpustnik: usciasc, czekać, wspierać, przytulić - dokładnie, tak powinieneś zrobić z kilkulatkiem, do circa 4-5 rz takie zachowanie jest w normie i wybuchy emocji mogą się trafiać.

Nie powinno się krzyczec. Należy starać się zachować spokój i nie dać wyprowadzić się z równowagi, a jeśli się to nie uda należy przeprosić, przytulić się, porozmawiac wyjaśnić swoje zachowanie, kiedy sytuacja się uspokoi.

Ja mam dziecko i nie muszę go lać, żeby
  • Odpowiedz
Ja już słyszę o tych alfach i omegach od mojej mamy wychowujących te dzieciaki przez większą część dnia. Wychowujące je tak jak ty chcesz. Ciągając je po psycholgach czy poradniach. Zwalających wszystko na to, że dziecko ma autyzm albo inny problem który pasuje im do ich wizji świata. Jednocześnie to są ci sami rodzice którzy odstawiają te dzieciaki o 7 i odbierają o 17. Rodziców którzy nigdy na te dzieci nie krzyczą
NieBendePrasowac - >Ja już słyszę o tych alfach i omegach od mojej mamy wychowujących...

źródło: Jak-mowic-Faber-Mazlish-pakiet-8-ksiazek

Pobierz
  • Odpowiedz