Aktywne Wpisy

mort555 +44
Posłanka KO z serduszkiem w klapie - Dżessika (Karina, Klaudia, Daria, czy jak jej tam) czyta podczas posiedzenia Sejmu gdzie i o której godzinie zbiorą się poszczególne sejmowe komisje.
Jej lico jest raczej nieskażone myślą. Widać, że "naiwne to i niewinne", cytując "Wesele" Wyspiańskiego (choć pewnie swój "przebieg" ma).
Pytanie: kto "takie coś" wybrał na posła? Czy właśnie takich Przedstawicieli Narodu chcieliście w Sejmie, sympatycy Tuska tworzący "większość parlamentarną"?
Serio? Nie rozumiem.
Jej lico jest raczej nieskażone myślą. Widać, że "naiwne to i niewinne", cytując "Wesele" Wyspiańskiego (choć pewnie swój "przebieg" ma).
Pytanie: kto "takie coś" wybrał na posła? Czy właśnie takich Przedstawicieli Narodu chcieliście w Sejmie, sympatycy Tuska tworzący "większość parlamentarną"?
Serio? Nie rozumiem.

Viado +449
Oho, wykopki teraz wielbią Tuska i Hołownię. Założę się że za rok będziecie ich nienawidzić jeszcze bardziej niż Pisowców. Każdego kto zaplusuje ten wpis zawołam równo za rok kiedy sobie przypomnicie prawdziwe oblicze tuska
#bekazlewactwa #bekazpisu #konfederacja #sejm #tusk
#bekazlewactwa #bekazpisu #konfederacja #sejm #tusk

Przesiadka na wrześniową serię kontraktów okazała się bolesnym doświadczeniem dla niedźwiedzi. Kurs wyciskany w górę przez cały tydzień w piątek znalazł lokalną równowagę, a technicznie nie widać wyraźnych sygnałów do kontynuacji.
Opisywana tydzień temu opadająca konsolidacja została wyłamana w górę, po czym rynek nie oddał już pola podaży. Potencjalne zasięgi ruchu zostały zrealizowane, choć planowany tydzień temu TP2 głównie przez zniekształcenie rolowaniem. Dla popytu najważniejsze jednak, że tygodniówka teraz ma przełamany opór niemal idealnie w połowie korpusu, więc to coś znacznie bardziej rzucającego się w oczy niż poprzednie naruszenie z maja. Obecnie ustawianie się po długiej stronie w okolicy 16240-16280, to już gra na silnym wsparciu i rolowanie nie ma znaczenia (bo wykres kontynuacyjny musi te rolowania uwzględniać).
Na dziennym piątkowa świeca ewidentnie straszy kupujących, a w razie przełamania minimów zjazd poniżej 16300 nie byłby niczym dziwnym. Poziom komfortu dla byków jest jednak szerszy, bo trend w cenach zamknięcia łamie się dopiero poniżej 16150. Szukając oznak ewentualnej słabości popytu na pewno zwrócę uwagę na możliwe cofnięcie - gdyby kurs poprawił piątkowe maksima lub zbliżył się do nich i ponownie szybko zmienił kierunek na południowy. Już teraz wąsko ustawię się pod taki wariant – wrzucając S przy 16584, SL 50 pkt, TP 16275.
Po tak mocnym akcencie kupujących lokalna korekta nie byłaby niczym dziwnym. Gdyby jednak popyt za bardzo odpuścił i doszło do ponownego zejścia pod przebity opór, to podaż mogłaby pokusić się o mocniejszy docisk, a wtedy zarobione długie pozycje mogą zechcieć zrealizować zysk i perspektywa powrotu mocno pod 16000 będzie bardzo realna. W horyzoncie kilku sesji utrzymanie powyżej 16200 można uznać za konieczny plan minimum dla byków.
Osobiście w ubiegłym tygodniu miałem 22 zamknięte pozycje intraday, na których zarobiłem 1179 punktów (15 zyskownych, 4 stratne, 3 BE).
#gielda #inwestycje #smiesznekreski #dax
Historia wpisów po sznurku:
Wszystkie wpisy z 2022 roku
2023: 1 stycznia 8 stycznia 15 stycznia 22 stycznia 29 stycznia 5 lutego 12 lutego 19 lutego 26 lutego 5 marca 12 marca 19 marca 26 marca 2 kwietnia 10 kwietnia 16 kwietnia 23 kwietnia 1 maja 7 MAJA 8 maja 14 maja 21 maja 28 maja 4 czerwca 11 czerwca
W piątek miałem S po 16567, jednak wychodziłem przed close.
Teraz mam SL ustawiony na 16305. Plan jest taki, że jeżeli korekta spadkowa się utrzyma, to będę korygować SL.
@okrim: Ja mam plan taki, żeby jeszcze dziś lub jutro poszukać miejsca na longa, czekam tylko czy okolice 16200-16300 zaczną się jakoś mocniej uklepywać.
@okrim: Spokojnie, jak tamten tydzień miałem dobry, to teraz będę oddawał punkty. A serio - to pod longa pasuje mi na tych poziomach tygodniówka i pod to postaram się jakoś wstrzelić. Spadkowo zalatuje mi obecnie świeczka miesięczna, tylko ona zamyka się dopiero za 9 sesji.