Wpis z mikrobloga

@furcio: przyjemniej się pisze. Ciężko to opisać jesli sam nie spróbujesz. Czuć dokładnie moment w którym klawisz rejestruje wciśnięcie, można to też regulować za pomocą różnych przełaczników które mają różny skok i opór. Dzięki temu nie robisz literówek, w grach zawsze czujesz co i jak więc masz większą precyzję. Do tego fajnie klika. A to wszystko możesz sobie ustawić pod siebie, może być lekko i cicho, a może być ciężko
  • Odpowiedz
Chociaż ten corsair ze zdjęcia chyba nie jest mechaniczny.

Tutaj masz Keychrona low profile w wersji z mocno pomniejszonym układem.

Prawdopodobnie masz mechanizm nożycowy w swojej (mega popularne od jakiegoś czasu w slimach) i próg aktywacji jest odrobinkę niżej niż wciśnięcie klawisza do samego do końca, ale dalej trzeba jednak dobić styk do styku, a styk jest na samym dole przycisku :).

@ArtoWski: Po czym wnosisz, że CHYBA nie jest
StaryWedrowiec - > Chociaż ten corsair ze zdjęcia chyba nie jest mechaniczny.
Tutaj m...

źródło: comment_16733306151m0VsgkaVsvT9vcZM8HRrn.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Kresse: @ArtoWski: zastanawiam się nad keychron q1, tylko nie jestem pewny jakie switche wybrać. Lepsze będą gateron g pro red czy brown? Moja pierwsza mechaniczna więc jestem totalnie zielony
  • Odpowiedz
Nie mogłeś palców trzymać na klawiaturze bo klawisze same się wciskały bez kliknięcia

@ivan777: Pewnie tam miałeś czerwone switche, które mają niską siłę aktuacji.

@Blvckhype: Jeśli większość czasu piszesz to brązowe. Jak będziesz tylko grał to czerwone.
  • Odpowiedz
@Blvckhype: Jak kolega wyzej pisze. Roznica miedzy brazowymi, a czerwonymi jest taka, ze brazowe daja ci feedback, gdy klawisz klika (czuc wiekszy opor do momentu klikniecia), a czerwone nie. Generalnie brazowe sa podobno lepsze do pisania, a czerwone do gier (bo maja lepszy czas reakcji).
  • Odpowiedz