Wpis z mikrobloga

@Kraciach: Chybotliwość klawiszy w dobrych mechanikach jest minimalna. Mam obok siebie jeszcze Razera blackwidow 3 tkl i tam się dość mocno bujają. W keychronie mega stabilne.
Generalnie trzeba szukać nowszej generacji przełączników, wyższej klasy, wstępnie smarowanych. One się nie bujają.
@Turbator: Masz uszkodzone PCB. Gwarancja Panie. Miałem to samo w Corsairu, później zaczęły siadać przełączniki calymi strefami - lutowałem płytkę, obchodziłem ścieżki, ale padła jakiś czas znowu i nie chciało
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@ArtoWski: bolały mnie od tego nadgarstki i męczyły mi sie palce po calym dniu kodzenia. Wróciłem jednak do mx2'ki. Ale ładna jest, stoi dalej na biurku, różowa na tym pracuje czasem obecnie.
  • Odpowiedz
@ArtoWski: Do grania używam klawiatury zbudowanej z GK530 z wymienionymi switchami na gaterony yellow, nasmarowane lubrykantem, stabilizatory wymienione a w środku pianka XD ale pisać maile mogę tylko ma MacBooku pro 2013, nigdy wcześniej i nigdy później nie miałem tak dobrej klawiatury do pisania i boli mnie ze ten sprzęt aktualnie nadaje się tylko do pisania maili właśnie bo z czasów świetności wspominam go całkiem dobrze :D Najgorsze jakie pamietam to
  • Odpowiedz
@nandrolone: Akko ma bardzo dobre switche w kwestii jakość/cena. Powinieneś być zadowolony, ale to nie jest jeszcze high end.
@arturek9lol: Nic nie rozumiem.
Jaki sterownik? Plug and play. Brak sterowników to najwekszy problem tej klawiatury.
Stabilizatory i switche własnie są świetne. Mamy tutaj smarowane stabilizatory i switche gatherona.
  • Odpowiedz
@ArtoWski: GK530 ma sterownik do obsługi makro, a stabilizatory i switche są wymienione i posmarowane XD dokładnie tak to u mnie wyglada, jeszcze mam pianki między pcb a plastikiem po obu stronach ale nie wiem w sumie czy to cokolwiek zmienia, wyciągałem, wkładałem i nie czuje różnicy
  • Odpowiedz
@arturek9lol: ahh, sorry, pomylenie pojęć z mojej strony, myślałem, że piszesz o keychronie.

Makro bez problemu ogarniesz i z poziomu windowsa. Ta SPC ma hot swapa? Czy lutowałeś?
  • Odpowiedz
@arturek9lol: Jasne, bardzo dobrze zrobiłeś w mojej ocenie. Korzystaj póki nie rozpadnie się to PCB. Ja corsaira lutowałem, a trzaskałem w niego jak zły, bo nie miałem wiedzy jakie to jest delikatne, a zdarzało się wnerwiać przy gierkach ( ͡° ͜ʖ ͡°). 9 lat wytrzymała XD
  • Odpowiedz