Aktywne Wpisy

Czoso +476
Spokojnie synek to na spokojnie trzeba przysiąść. Teraz jesteśmy zajęci pisaniem jakiej długości powinny być łańcuchy i budy.
#nieruchomosci
#nieruchomosci
źródło: 1000052181
Pobierz
goferek +285
Jak zjesz mięso w piątek, to spłoniesz w piekle. Chyba, że pojedziesz do województwa obok, wtedy już nie.
#bekazkatoli #heheszki #patologiazewsi
#bekazkatoli #heheszki #patologiazewsi
źródło: 603071896_1304087495090798_3622571235041327090_n
Pobierz

Nie jem mięsa, brzydzę się jajkami i ostatnio też żółtym serem, poza tym próbuje ograniczać nabiał, żeby pozbyć się trądziku.
Nie mam żadnej anoreksji, podejrzewam, że to po prostu depresja, ale jej raczej nie wyleczę do śmierci.
Jakieś serki, jogurty pitne są najbardziej przystępną formą i nie stają mi w gardle, nie brzydzą mnie ani smakiem, ani pochodzeniem, ale musiałabym chyba zjeść z 10 na raz, żeby się tym najeść.
Zazwyczaj w--------m po prostu suchy ryż, on też mnie nie brzydzi, ale mało wartości odżywczych w takim "daniu".
Dawajcie listę !depresyjnych! wege dań, które zajmują ultra mało czasu, nie pochłaniają za dużo energii, nie wymagają drogich składników, są smaczne i w miareeee odżywcze
I ta, wiem, że na yt, insta i innych jest dużo takich przepisów, po prostu jestem ciekawa co wpieprzają wege wykopowicze z depresją.
(Ewentualnie też możecie dawać sposoby na przyrządzanie jajek, dzięki którym aż tak Was nie brzydzą i stają się w miare jadable)
Huel.
A co do jajek to albo sadzone wcinaj lub omlety z warzywami/jajecznica na pomidorach albo rób pasty jajeczne - ważne żeby nie robić codziennie tego samego z jajek bo będziesz mieć dość.
https://pszczolkarobotnica.pl/kotlety-z-platkow-owsianych/
Ostatnio robiłem pierogi z sama kapusta i cebulą i wyszły dobre ale ileż można xD
I racja z tą zmiennością, może na moje obrzydzenie do nich miało wpływ to, że za każdym razem próbowałam wmuszać je sobie w formie jajecznicy, oczywiście suchej jak wiór, bo nie przypominała
spróbuj czasem wymienić ryż na jakieś kasze, różne są, może ziemniaki? bataty?
warzywa i owoce nic? źródła tłuszczy jak awokado, orzechy, itp. też nic?
ładujesz to w tortille i zamrażasz, a potem jak chcesz coś zjeść wyjmujesz jedną czy
źródło: image
Pobierzte gotowe dania na ciepło są po prostu obrzydliwe i niezjadliwe. Kupiłem dwa smaki, zrobiłem i od razu całe paczki poszły do kosza. Te proszki do picia są okay i co jakis czas kupuję. Szczególnie owoce leśne mi podchodzą
@Niuska: Najpierw mieszaj białko omijając żółtka, aż się całkiem to białko zetnie, a na koniec przebij żółtka, rozmieszaj i chwilę smaż dalej. Gluty są tylko z białka i białko długo trzyma wilgoć. Żółtko jest płynne i
https://odbrzuszka.pl/pyszna-jajecznica-oddzielam-bialka-od-zoltek/
@RedBaron XD
Aleee... Co do zapalenia migdałków i nieświeżego oddechu, bo tutaj mnie zaciekawiłeś - Twojemu synowi te dwie dolegliwości przeszły bezpośrednio od zmiany diety? Pytam, bo odkąd raz zachorowałam na anginę, to na migdałkach odtwarzają mi się kamienie, możesz wyobrazić sobie stopień obrzydliwości tej przypadłości ༎ຶ‿༎ຶ
Dopieszczona higiena jamy ustnej nic