@Dumpster: czytam opis patcha i bieda taka... Ubranko dla Io to ciekawa nowość a reszta nudy. No i typowo, płatny klucz żeby otworzyć skrzynię ze skarbami xD
To że jak zapali się olej na patelni to wiadomo: nie można gasić wodą, jak najszybciej wyłączyć kuchenkę/gaz, przykryć patelnię przykrywką lub namoczyć szmatę, wycisnąć, żeby nie kapała woda i nią przykryć.
A w piekarniku? Przykładowo szaszłyki na drewnianych patyczkach. Patyczek dotyka ścianki i się zapala. Patyk nasączony tłuszczem, więc mocno się pali, potem zapala się cały pojemnik z tłuszczem (nad nim
@mk321: może sypnąć soli/mąki do pojemnika z tłuszczem żeby zdusić płomienie, patyczki od szaszłyków nie powinny być problemem bo na ogół mało ich wystaje
@przemu321: świderki dalej są w Żabce w sezonie, ale zmieniły się albo źle pamiętam - kiedyś były jeszcze czekoladowe, i kiedyś te zielone były jabłkowe a teraz są tropikalne
z racji tego, że interesuję się kuchnią i sam nieźle gotuję, sprawdzam z ciekawośvi tag #gotujzwykopem i autentycznie zastanawiam się czy ludzie sobie robią jaja..? czy naprawde 95% żarcia tu wrzucanego jest na serio?
Ja pitole, nie ogarniam tego sushi. 60 zł za parę talarkow z ryżem a ryba surowa i muszę podsmażyć ( ͡°ʖ̯͡°) #sushi #jedzenie #gotujzwykopem #jedzzwykopem
@PIAN--A_A--KTYWNA: wiem że to heheszki ale to zdjęcie zawsze mnie jakoś poruszało, stara babinka u schyłku życia tylko w taki sposób może zażyć przygody
Mam od paru miesięcy zamrożony sos ragu, i tak mysle, czy jeszcze jest dobry? Plus minus 5 miesięcy XD A druga sprawa, jeśli jest jednak dobry, to chciałabym zrobić makaron nadziewany tym sosem.. najpierw się gotuje makaron, nadziewa się i zalewa jakimś sosem i serem czy to ma być surowy makaron? Nigdy nie robiłam zapiekanek wiec nie wiem XD #gotujzwykopem #gzw
@Haerbin: moim zdaniem sos będzie jadalny, jak nie masz pewności to go rozmróź, podgrzej i spróbuj. Co to znaczy makaron nadziewany sosem? Chodzi o lazanię? Szkoły są różne, jedni dają surowy makaron, inni podgotowują, więc zrób jak uważasz.
Zgodnie z wynikami ankiety, dziś przeglądamy numer z gościem specjalnym - Dorotą Wellman. Kuchnia 11/1996; cena 2,90 zł (29 000 zł) Oto lista wszystkich przepisów zawartych w tym numerze, jeśli coś konkretnego kogoś zainteresuje, to mogę zrobić zdjęcie. #gotujzwykopem #magazynkuchnia #nostalgia #czytajzwykopem
Reklama na całą stronę czajników elektrycznych Philips - pocieszna, bo szczegółowo opisuje działanie tego nowatorskiego urządzenia i jego zalety jak to, że zajmuje mało miejsca i oszczędza czas. Rok 1996, czy wtedy czajniki elektryczne były takim ewenementem? Kiedy mieliście w domu pierwszy czajnik elektryczny? Pod koniec lat 90 pamiętam, że mama w pracy miała ceramiczny czajnik elektryczny ale taki plebejski że w środku była zwykła grzałka, nie takie fancy zachodnie cudaki Philipsa.
Artykuł prezentuje powaby kuchni szkockiej. Sztampowo trochę, bo leci whisky i haggis, ale z drugiej strony jakby robili taki artykuł o kuchni polskiej, to też zaczęliby pewnie od bigosu i żołądkowej gorzkiej. Autorka opisuje też inne popularne dania, jak owsianka, owsiane placuszki, fish&chips, oraz przygląda się szkockim posiłkom i trybowi życia (posiadówy w pubach). Przyjemny powiew wiedzy, przypominają mi się trochę czytanki z angielskiego, które opowiadały o rozmaitych aspektach życia codziennego w