halucyna via Android
@0V3RD0S3 zakwas zawsze mam kupny, nie robiłam nigdy swojego, nie jestem aż tak zaawansowaną kucharką, a są dobre kupne o przyzwoitym składzie:)
halucyna via Android
@maegalcarwen @xtro3 zjadłam, bez chleba się człowiek przecież nie naje ;)
halucyna via Android
halucyna via Android
@0V3RD0S3 Chleb na żurek z tego co pamiętam był wydrążony, wysmarowany białkiem z jajka, a potem chwile podpieczony w piekarniku.
A co do żurku, to najpierw gotuje białą kiełbasę, do tej wody wpakowuje kawał boczku, liście laurowe, ziele angielskie i majeranek.
Na osobnej patelni podsmażam pokrojony boczek, cebulę i czosnek.
Potem to wrzucam razem z pokrojonymi ziemniakami do tej wody. Czekam aż się ziemniaki ugotują, a potem dodaje zakwas.
W zasadzie taki
A co do żurku, to najpierw gotuje białą kiełbasę, do tej wody wpakowuje kawał boczku, liście laurowe, ziele angielskie i majeranek.
Na osobnej patelni podsmażam pokrojony boczek, cebulę i czosnek.
Potem to wrzucam razem z pokrojonymi ziemniakami do tej wody. Czekam aż się ziemniaki ugotują, a potem dodaje zakwas.
W zasadzie taki
- 0V3RD0S3
- GARN
- Nadaje_z_piwnicy
- Cybek-Marian
- maradero
- +1 innych
i wyszło takie to to o.
Dobre, ale następnym razem parę rzeczy na pewno zrobię inaczej.
Forma podania @arinkao prezentuje się zdecydowanie lepiej (。◕‿‿◕。) i myślę, że jest wygodniejsze do jedzenia
#gotujzwykopem
Czyli inspiracja arinkao legutna