Ej w jaki sposób zabezpieczyć się przy niewielkiej pożyczce "na odległość". Czy wpisanie w tytuł przelewu "pożyczka" i rozmowa na messengerze to wystarczające dowody pożyczki?
@Agatk: spisz prostą umowę, nawet w formie smsa lub maila. określ termin zwrotu. zatytułuj odpowiednio przelew. uzyskaj faktyczny adres zamieszkania tej osoby i najlepiej również pesel na potrzeby ewentualnego procesu.
@Agatk: no to co ty chcesz... pewnie fit girl repack co ważył 1/4 gry. Wszelkie repacki się będą instalowały bite godziny ich mała waga nie wynika z niczego, coś kosztem czegoś. Jeżeli to rzeczywiście repack to i tak szybko idzie ta instalacja.
Ja wynająłem od małżeństwa, które się miesiąc wcześniej wyprowadziło, dostałem na ich koszt nowe łóżko i montaż rolet na oknach, także da się znaleźć sensownych ludzi :)
@login_yogin: a Ty byś zgodził się na kamerę w mieszkaniu które wynajmujesz? Skąd pewność że jest na tyle dobrze zabezpieczona że nikt nie będzie miał do niej podglądu? Skoro właściciel ma dostęp kto ktoś jeszcze może mieć dostep. Więc gdzie tu jakakolwiek doza prywatnosci?
Ej, jak właściwie używać biohumusu? Rozcieńczam w proporcjach około 1/50 jak pisze na opakowaniu Ale ile takiej mikstury wlać do pojemniczki np. 2 litry?
@Agatk: ale by cie dupa piekla jakby ten piszacy do ciebie okazal sie lekarzem, wlascicielem 2 klinik medycyny estetycznej i bylby chetny na bycie twoim betabankomatem, a ty go tak baitowalas XD
@Agatk: jak to jest, że jak dziewczyna mówi takie rzeczy to jest ok, a jak facet powie, że on waży 70kg i szuka dziewczyny poniżej 50 kg, to zrównywany jest z faszystami, bo body positivity, nie szanuje kobiet, każda kobieta jest piękna, a odrzucenie jakiejś to chamstwo.
Ostatnio widziałem filmik, gdzie wysoki facet określił swoje preferencje co do wzrostu dziewczyny i chodziło o to, że podobają mu się niskie. W komentarzach
@Plp_ domyślam się, że @Agatk chodzi o dodatkowy smak z opieczonej wierzchniej warstwy. Jeśli tak to ja do marynowania pokroił bym mięso w kostkę jak do gulaszu, a potem obsmażył partiami na dużym ogniu, tak aby z zewnątrz się zarumieniło, a w środku pozostało jeszcze surowe. Potem mięso do słoików, zdeglasować (np. bulionem) to w czym się smażyło i tu zalać mięso w słoikach i wtedy tyndalizował.
@Viking-: rozumiał bym to, ale ona i tak chce to wolno upiec w słoiku w 100°. Nie byłoby wtedy żadnej różnicy czy zrobi to w piekarniku czy podczas tyndalizacji. Jeśli natomiast zrobiłaby tak jak mówisz, to faktycznie różnica jest spora
Pytanie do kucharzy i kucharek z #gotujzwykopem Jeśli chcę zrobić gotowe dania, aby nie siedzieć w kuchni co 3 dni (potrawy typu gulasz, leczo, sos do spaghetti) to lepiej jest je zawekować (3 razy podgrzewać) czy po prostu zamrozić w oddzielnych porcjach?
#prawo #pozyczka #kiciochpyta #pytanie #pieniadze
Pozyczasz to licz sie z tym ze ktos moze nie oddać