Wpis z mikrobloga

@Agatk: XD no patoli pełno

Ja wynająłem od małżeństwa, które się miesiąc wcześniej wyprowadziło, dostałem na ich koszt nowe łóżko i montaż rolet na oknach, także da się znaleźć sensownych ludzi :)
  • Odpowiedz
@login_yogin: a Ty byś zgodził się na kamerę w mieszkaniu które wynajmujesz? Skąd pewność że jest na tyle dobrze zabezpieczona że nikt nie będzie miał do niej podglądu? Skoro właściciel ma dostęp kto ktoś jeszcze może mieć dostep. Więc gdzie tu jakakolwiek doza prywatnosci?
  • Odpowiedz
@Agatk: cieszy mnie, że od dłuższego czasu nie muszę szukać mieszkania. Mój landlord dostaje ode mnie tekst "Panie Landlord, trzeba zrobić generalkę kuchni i łazienki bo sztynks" na co on mówi "nie ma problemu, ekipa wchodzi w poniedzialek". Facet wie, że to jego inwestycja i skoro mu place to mam wymagania. Polecam takich wynajmujących.
  • Odpowiedz
@Agatk: a do mnie ostatnio właścicielka z Francji wpadła, bo chciała zabrać jakieś rzeczy z komórki lokatorskiej, których my nie używamy. Nawet nie chciała wchodzić do środka. W dodatku jak powiedziałem ostatnio, że trzeba wymienić umywalkę w łazience, bo pękła to w ciągu kilku dni zamówiła nową i umówiła hydraulika. Także też uważam, że można trafić na sensownych właścicieli
  • Odpowiedz
@Agatk: wynajmuje kawalerkę, właścicielkę widziałem przy podpisywaniu umowy. Coś się zepsuje to mamy umowę, ze my kupujemy albo wzywamy kogoś i przy opłatach odejmujemy koszt. Za ścianą mieszka koleżanka właścicielki, po kilku miesiacach właścicielka zadzwoniła że zero skarg z strony sąsiadów więc zadecydowała, że nie będzie nas kontrolować i się zobaczymy jak będziemy się wyprowadzać.
  • Odpowiedz