Wpis z mikrobloga

✨️ Najlepsze kraje do emigracji w 2023 roku
Jaki kraj będzie najlepszy do #emigracja? Znam angielski i myślę że nie byłoby problemu nauczyć się przynajmniej komunikatywnie lokalnego języka. Moje doświadczenie to głównie korpo w Polsce typu SSC, czyli wiecie jakieś GL, raporting i te sprawy. Celowałbym raczej w zachód lub północ bo wydają mi się najlepsze do życia i relatywnie blisko do Polski w razie czego.

#praca #korpo #pracazdalna #homeofice #niemcy #norwegia #szwecja #holandia #uk #dania

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt

Jaki kraj?

• Niemcy 13.2% (20)
  • Holandia 10.6% (16)
  • Szwecja 7.3% (11)
  • Norwegia 21.9% (33)
  • Dania 35.1% (53)
  • UK 11.9% (18)

Oddanych głosów: 151

• 40
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: jeśli chcesz się załapać do korpo - żaden. Nie po to korpo przenoszą swoje BPO/SSC do Polski, by utrzymywać je na zachodzie i płacić 3K EUR Hansowi albo Jeanowi za klepanie AR czy GL. A na załapanie się do działów finansowych w DE czy Skandynawii klepacz księgowości z PL nie ma szans, CV od korposzczura Polaka robaka spuszczą od razu w kiblu i wezmą lokalsa po firze. Jeśli wyjazd
  • Odpowiedz
AUSTRALIA, szczególnie wybrzeże pomiędzy Sydney a Brisbane,

TOP TOP TOP świata

@adamsowaanon: Napisz tak ogólnie jakie tam są wizy, możliwości legalnego pobytu do czasu obywatelstwa czyli 4 lata jeśli mam 34 lata? Sposoby, tok postępowania? Z tego co na szybko szukam to wizy studenckie są dostępne po 35 roku życia. Czy łatwo o wizę pracowniczą przy jakichś pracach niespecjalistycznych?
  • Odpowiedz
Napisz tak ogólnie jakie tam są wizy, możliwości legalnego pobytu do czasu obywatelstwa czyli 4 lata jeśli mam 34 lata? Sposoby, tok postępowania? Z tego co na szybko szukam to wizy studenckie są dostępne po 35 roku życia. Czy łatwo o wizę pracowniczą przy jakichś pracach niespecjalistycznych?

Pogrubienie

@cotozazycie: Ja tam jechalem na 3 miesiecznej wizie turystycznej, kupilem dom w uk i raczej sie tam nie przeniose, choc to bylo by cos pieknego.
  • Odpowiedz
@adamsowaanon: No tak patrząc na street view to bardzo pozytywne miejsce się wydaje. Chcę wyjechać do Danii. Chyba najlepsze miejsce do życia w Europie. Islandia też świetna do spędzania wolnego czasu na gorących basenach czy wycieczkach w dzicz ale większa konkurencja jeśli chodzi o pracę i mieszkania bo wielu tam chce mieszkać,
  • Odpowiedz