Aktywne Wpisy

#nieruchomosci #kredythipoteczny
Pamiętam jak brałem kredyt na mieszkanie w 2012, ogólnie panowała tu szydera i pogarda względem kredyciarzy, bo najlepiej było wyjechać do Hansa na szparagi i kupić za gotówkę...Albo mieszkać u starych i oszczędzać. Tak radziły wykopky, bo kredyty to było wtedy największe zło. Za rok mieszkanie będzie spłacone a przy tych śmiesznych ratach nawet tego nie odczuwałem. Pamiętajcie żeby zawsze robić odwrotność tego co radzą wykopky
Pamiętam jak brałem kredyt na mieszkanie w 2012, ogólnie panowała tu szydera i pogarda względem kredyciarzy, bo najlepiej było wyjechać do Hansa na szparagi i kupić za gotówkę...Albo mieszkać u starych i oszczędzać. Tak radziły wykopky, bo kredyty to było wtedy największe zło. Za rok mieszkanie będzie spłacone a przy tych śmiesznych ratach nawet tego nie odczuwałem. Pamiętajcie żeby zawsze robić odwrotność tego co radzą wykopky
źródło: IMG_9750
Pobierz
baemaj +174
jakiś czas temu zasugerowałam koledze w kołchozie, żeby może trochę schudł, bo za parę lat może być różnie (150 kg).
A on: Niech się martwią ci, co będą mnie znosić z czwartego piętra.
no i tyle z profilaktyki XD
A on: Niech się martwią ci, co będą mnie znosić z czwartego piętra.
no i tyle z profilaktyki XD

Czy zrobienie roku przerwy w edukacji to dobry pomysł?
W tym roku kończę liceum i mam problem: będę miał tylko maturę, bez zawodu. Gdybym był po technikum, byłoby łatwiej. Rodzice naciskają: „idź na studia”, „ambitni ludzie idą na studia”, „bez studiów zostaniesz robolem”. Tyle że w szkole radzę sobie słabo. Chodzę do jednego z najlepszych liceów w województwie, mam rozszerzony angielski i polski, ale z próbnych matur wychodzi mi ok. 50% z polskiego i angielskiego (podstawa) oraz 35% z matematyki, choć zostało jeszcze kilka miesięcy do nauki.
Myślę o roku przerwy: pójść do pracy, może wyjechać do Francji i nauczyć się języka, bo w liceum to zaniedbałem i znam go słabo. Rodzice mówią, że „po roku nie będę już w stanie się uczyć”. Tylko co innego mam zrobić — iść gdziekolwiek na studia, żeby dali spokój? W domu jest duża presja, a słabe oceny często kończą się tekstami, że „do niczego się nie nadaję” "głupi jestem".
Nie wiem, co wybrać, bo każdy „ekspert” ma inną opinię ( ͡° ͜ʖ ͡°), a taki rok przerwy w nauce nie byłby zmarnowany, boję się że zmarnuję sobie życie i będzie "a nie mówiłem".
#studia #studbaza #pracbaza #it #licbaza #zalesie #nauka #naukajezykow #francuski #angielski #hiszpanski
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt
Po co miałabym iść na losowe studia, które mnie nie interesują ani do niczego mi się nie przydadzą i które pewnie i tak bym gdzieś po drodze w
Sranie na dachu sąsiada w czerwonych rajtuzach o godzinie 23:59 to też unikatowe doświadczenie, a z jakiegoś powodu nikt nikogo nie ciśnie, by tego spróbował tylko dlatego, bo to UnIkAtOwE doświadczenie.
Op jasno napisał,
Jesli jednak wiesz co chcesz robic to nie rob przerwy. Im wczesniej zaczniesz prace po studiach tym szybciej bedzie
Zwracam uwagę (jak inni w wątku), że czesto podjęcie pracy utrudnia późniejsze pójście na studia - co nie znaczy, że je uniemożliwia, więc jeśli chce się tego spróbować, to ja sugeruję to zrobić w kolejności studia -> praca.
Tak samo jest z przerwą od nauki - niektórym to pomaga
Doradzałbym póki co skupić się na maturze, bo nie masz gwarancji zdania. A jak ci nie pójdzie, to rok poświęcisz na uczenie się do poprawki.
Znam ludzi którzy tak zrobili i dobrze sobie radzą. Jeden za granicą przeszedł szkole życia- od glazurnika do mediow. Wrócił do pl ogarnięty i wygadany. Robi w jakiś PR czy coś takiego. Co go widzę to one ciekawe historię z wyjazdu opowiada. Tylko trzeba się obracać a
źródło: IMG_8296
Pobierz