Aktywne Wpisy

miodeksmrodek +1616
Zachęcam do dołączenia do akcji, która zniszczy #konfitura raz na zawsze.
Czas dać mu jasny znak, że jego działalność jest niepotrzebna. Odetnijmy go od oglądalności i zasięgów.
Gdy nie bedzie miał oglądalności, filmy nie bedą przynosić zysków i w końcu weźmie sie do uczciwej roboty!
Zasady:
1. Parkujcie w oznaczonych miejscach albo na ulicy jesli nie ma zakazów zatrzymania. Jazda po chodniku to podstawa jego filmów - jak nie bedzie tam samochodów
Czas dać mu jasny znak, że jego działalność jest niepotrzebna. Odetnijmy go od oglądalności i zasięgów.
Gdy nie bedzie miał oglądalności, filmy nie bedą przynosić zysków i w końcu weźmie sie do uczciwej roboty!
Zasady:
1. Parkujcie w oznaczonych miejscach albo na ulicy jesli nie ma zakazów zatrzymania. Jazda po chodniku to podstawa jego filmów - jak nie bedzie tam samochodów
źródło: IMG_1429
Pobierz
reaction_c +359
WItam serdecznie #samochodoza #konfitura, widzów #polsat, miłośników #parkowanie W ramach wymiany kulturowej parę słów o parkowaniu w takim kraju jak Szwajcaria (już kiedyś robiłem podobny wpis, ale w temacie śmieci).
Zacznijmy od tego, że bezpłatne miejsca parkingowe w #szwajcaria to coś jakby jednorożec - właściwie nie ma. Strefy parkowania są wyraźnie oznaczone, a do ich oznaczania używa się 3 kolorów:
Zacznijmy od tego, że bezpłatne miejsca parkingowe w #szwajcaria to coś jakby jednorożec - właściwie nie ma. Strefy parkowania są wyraźnie oznaczone, a do ich oznaczania używa się 3 kolorów:

Jestem z dziewczyną od półtora roku. Od pewnego czasu zaczęliśmy poruszać tematy dotyczące wspólnego zamieszkania w przyszłości. Jeszcze zanim się poznaliśmy, rodzice mojej dziewczyny zaczęli budować dom z myślą, że jego górna część będzie przeznaczona dla niej. Z czasem wymyślili, że ja i moja dziewczyna wprowadzimy się na górę i będziemy mieszkać razem z nimi. Szczerze mówiąc, nie wyobrażam sobie takiego rozwiązania. Jestem osobą, która bardzo potrzebuje przestrzeni i prywatności, dlatego trudno mi sobie wyobrazić mieszkanie pod jednym dachem z jej rodzicami. Od niedawna zauważyłem też, że jej rodzice próbują się do mnie przypodobać — zabierają mnie na wycieczki i do restauracji. Nie czuję się z tym do końca komfortowo, ale nie robiłem z tego problemu. Z natury jestem osobą ugodową i skłonną do kompromisów, jednak w tej kwestii naprawdę ciężko mi się na coś takiego zgodzić. Dodatkowo słyszę, że jej rodzice często się kłócą, co jeszcze bardziej mnie od tego pomysłu odpycha.
Ogólnie moja dziewczyna podziela zdanie rodziców, ale ostatecznie powiedziała, że pójdzie tam, gdzie ja będę chciał. Starałem się jej wytłumaczyć, że mamy też wiele innych opcji — z mojej strony jest mieszkanie, które dostanę w spadku, oraz działka budowlana, którą mógłbym sprzedać i przeznaczyć środki na zakup wspólnego mieszkania.
Co o tym wszystkim myślicie? Od jakiegoś czasu te myśli nie dają mi spokoju i zauważam, że zaczyna to wpływać na nasz związek.
#zwiazki #pytanie #rozowepaski #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #zalesie #malzenstwo
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt
Możesz spróbować, możesz pomieszkać tam czasowo, aż np. zarobicie na wybudowanie się na
No i ciężko nie wspomnieć, że planowanie tak daleko w przód przyszłości własnego dziecka zakrawa
W razie awantury od razu przybiegną, nawet jeśli awanturę wszczęła twoja dziewczyna. Po za tym w razie rozwodu zostajesz z niczym plus 2
Zasada numer 1 jeśli chodzi o mieszkanie z rodziną: odległość 15 minut samochodem jak nie ma korków to absolutne minimum.
@Quentof: xd². Ruchasz jak by jutra miało nie być, tydzień czasu i starzy sami powiedzą żeby jednak poszli na swoje
@Wiktor426: xd², można mieszkać 30minut, 5 minut obok,
Jak za często odwiedzają to mówisz że raz na tydzień max się odwiedzamy bo jestem zajęty, i tyle,
Btw.
Pomyśl ile lat mają twoi rodzice i kiedy dostaniesz ten spadek? U mnie rodzice są po 60-tce i 70-tce i jeszcze nie dostali żadnego spadku, bo obie babki żyją ( ͡° ͜ʖ ͡°) Pewnie twoi zrobili sobie dzieci później niż