Wpis z mikrobloga

fajne placebo, które w ciągu kilku dni po zmianie zniwelowało bóle nadgarstka, które potrafiły mnie budzić w środku nocy. Oby więcej takich.

@goferek: właśnie tak dziala placebo brachu. Badania jednoznacznie wskazują ze to niczego nie leczy a ulga to placebo i marketing.
  • Odpowiedz
@enron:

To się pochwalę (po tylu latach mogę), że miałem rekordy nie do pobicia we wszystkich grach wymagających machania dżojem. Oczywiście czitowałem - miałem jednego zdezelowanego na maksa Quickshota, w którym patyk nie był w stanie przyjąć pozycji neutralnej, wystarczyło dmuchnąć, żeby zmienił położenie. A jak się biło rekordy? No cóż, brało się w łapę podstawkę i machało jak szejkerem. W efekcie wspomniane 1500 metrów w Decathlonie gostek szedł sprintem
  • Odpowiedz
@yahoomlody: No nie wiem, parę lat temu przez prawie rok bolał mnie nadgarstek. USG czyste, rezonans czysty, nie ma cieśni ani jakiegoś zwyrodnienia. Kupiłem pionową myszkę i przestało boleć po tygodniu ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@skyer robiłem 10h dziennie w cadach i miałem po jakimś długim czasie problemy przed łokciem i nic nie pomagało. Pomagało odstawienie myszki na 3 tygodnie na chwile bo potem 1-2 dni pracy i trochę po pracy myszką i wracał problem. Nic podnosić nie mogłem w niektórych kierunkach itd.
I taka myszka jak op pokazał wyleczyła mi wszystkie problemy, tylko ja mam logitecha. Te zwykłe też miałem wypasione pro gamingowe ergonomiczne a
  • Odpowiedz
@Malizna0: Nie jestem lekarzem, ale jeśli ktoś trzymając tradycyjną mysz ma kość promieniową pod łokciową, jak na tym rysunku, to zespół cieśni nadgarstka to jego najmniejszy problem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
korzystam z logitecha G502 w domu i z jakieś g---o myszki pewnie za 20 zł w robocie i nigdy mnie nadgarstek nie bolał, a siedze w tym kołchozie już z 8 lat,

@WolnyBLN: Pewnie dużo ćwiczysz nadgarstek wieczorami...
  • Odpowiedz
@yahoomlody: Używam, w porównaniu do małej myszki której czasem używam do surface'a to przepaść. Ale już w porównaniu z dobrym duzym logitechem wielkiej równicy w ergonomii nie wiedzę.
  • Odpowiedz
  • 0
Pionowe myszy nie są wygodne, gorszą ma się precyzję.
Ja byłem zmuszony jej używać, bo miałem wiele lat temu bóle nadgarstka.
Kupiłem wtedy też tablet graficzny. Poużywałem z rok, ból minął, i wróciłem do zwykłej myszy.
  • Odpowiedz