Wpis z mikrobloga

• 1
@Ranger: Jak twoja praca nie polega na e-sporcie i waleniu headshotów, to po pewnym czasie użytkowania raczej ciężko powrócić do standardowej myszki. Tylko z poczatku jest dziwnie i nieprecyzyjnie, a potem to już luzik. Nie znam ani jednej osoby, która po zakupie pionowej myszki wróciłaby do zwykłej w ramach wykonywania swojej pracy. Gaming to co innego.
  • Odpowiedz
@yahoomlody: z jednej strony dobrze, że robią coś dla siebie i inwestują w sprzęt który może im pomóc. Ale z drugiej strony warto do tego, też czasem poczytać o ćwiczeniach które warto wykonywać w trakcie pracy przy komputerze, zawsze śmiać mi się chce z tych zdziwionych spojrzeń w pracy kiedy co godzinę odchodzę od komputera i wykonuje krótką serię ćwiczeń. Polecam, naprawdę warto czasem zadbać o siebie.
  • Odpowiedz
@WolnyBLN: też mam g502, świetna myszka ale za płaska. Zaczął mnie boleć nadgarstek. Zainwestowałem w logi mx vertical i jest o niebo lepiej. W pracy pionowa, a do csa g502 i jest dobrze.
  • Odpowiedz
nie ma żadnych dowodów na to że chronią przed cieśnią nadgarstka te myszki to głównie marketingowe gadanie.

@skyer: dziwne, że nie ma. Mi przesiadka na tę pionową myszkę pomogła, bo spać przez bóle ręki nie mogłem.
  • Odpowiedz
@2Girls_1Cup: I teraz dylemat: czy do przeglądania neta inwestować w wertykalną czy w kulkę... ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@frutson: Brakuje korony króla sczurów, ciemiężcy Pjotera, Ytonga i WIRu. Pewnie mam to zapisane ale za cholerę teraz tego nie znajdę. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@yahoomlody: Miałem problem z nadgarstkiem dostałem nawet papier od ortopedy i złożyłem go w pracy. Z firmy dostałem Logitecha MX Vetical i do samej pracy jest spoko. Do grania kupiłem Zelotes C-18 z racji, że ma 1000Hz i jestem jednym z tych co lubią więcej przycisków na myszce. Użytkuję ją obie myszki od 2,5 roku i jestem mega zadowolony :)
  • Odpowiedz
Do cieśni mam wrażenie, że istotne jest podparcie i dobrze ustawiona wysokość biurka/krzesła.
Siedzę na piłce więc ona nie jest zawsze tak samo napompowana, raz mniejsza, raz większa, czasami na niej sobie usiądę na łydkach (klęknę i opadnę dupą na nogi) wiec jestem wyżej. Zawsze reguluję biurko tak, żeby podparte mieć przedramię a nie nadgarstek. a samej myszy używam przed klawiaturą a nie obok. Z lekko zgiętą ręką i widzę, że ona
  • Odpowiedz