Wpis z mikrobloga

@yahoomlody:

to mogę dać przykład bab, które siedzą pokój obok w tym samym kołchozie przez 25-30 lat i dalej robią na zwykłej myszce za 20 zł

@WolnyBLN: myślę, że baba, która robi w tym samym kołchozie od 25-30 lat to raczej wiele się nie naklika, bo skoro klika to samo od 30 lat, to raczej nie jest to zbyt wymagające. Nie mówimy o paniach z urzędów klikających pasjansa
  • Odpowiedz
@yahoomlody tak jak z MacBookami u ludzi którzy sobie cenią wygodę i niezawodność

Narzekają ci co nigdy nie korzystali

Myszki pionowe są wypas, szkoda że tak nie ma infinity scrolla dlatego nie używam a chciałbym
  • Odpowiedz
@skyer:

nie spotkałem pacjenta który by miał cieśn od myszki

Jak to sprawdzasz? Wszyscy pacjenci z cieśnią nie korzystają z komputera?
W każdym razie jest wiele innych schorzeń: łokieć golfisty, zespół kanału łokciowego itd. taka myszka robi gigantyczną różnicę dla każdego kto się z tym mierzy.
  • Odpowiedz
@korell: najczęściej są to kobiety po 40 pracujące fizycznie manualnie z jeszcze innymi predyspozycjami i ja mówię stricte o zespole ciesni nadgarstka a nie o bólach czy przeciążeniach. Zespół cieśni tez bardzo często pojawia się w obu rękach.
  • Odpowiedz
Jakby grali cale zycie w csa ti by nie wymyslali jakichs glupot jak pionowe myszki xD

@yahoomlody: u mnie niektó®zy stoją przy biurku. STOJĄ!! Czaisz to?

Jak tak można? Kij tam że dobre dla kręgosłupa - yebani boomerzy. Kiedyś to się grało 20h na starym krześle a CI MUSZĄ STAĆ?

hatfu
  • Odpowiedz
to mogę dać przykład bab, które siedzą pokój obok w tym samym kołchozie przez 25-30 lat i dalej robią na zwykłej myszce za 20 zł

@WolnyBLN: a ja ci mogę dać przykład mirka z magazynu co to nigdy nie prostuje pleców przy podnoszeniu worków cementu 'bo to dla ciot'
Tylko co taki przyklad ma dac?
  • Odpowiedz
@yahoomlody: Nie wiedziałem że boomerem jestem. Przesiadłem się na logitech lift, lekarz mi poradził żeby złagodzić napięcie w nadgarstku. Nie wiem czy to jakieś czary, autosugestia, czy inne czynniki. Ale pomogło. Dłoń inaczej się układa, jest imo wygodniej. Ciężko byłoby mi wrócić teraz do standardowej myszki.
  • Odpowiedz
@ekektrykpozdalnym u mnie zależy od tego jak siedzę przed kompem. Jak mam pozycje jak bóg przykazał l, proste plecy itd to wygodniejsza jest pionowa myszka. Jak siedzę rozwalony byle jak to lepiej mi normalna myszka operować.
  • Odpowiedz
@Catmmando: @Malizna0
W pracy mam pionową mysz dla oszczędzania nadgarstka (profilaktycznie) i przez nią boli kciuk.
Nie żartuję, idę niedługo do fizjoterapeuty z tym, bo taką myszkę cały czas popycha się kciukiem, przez to cały czas jest napięty i spracowany.
Chwilowo musiałem się przesiąść na zwykłą myszkę.

Wszystko ma zalety i wady. Albo taki pech...
  • Odpowiedz
Z ciekawości - czy ktoś z Was, który spróbował takiej myszy, uznał ją jednak za zbyt niewygodną do pracy i powrócił do klasycznych?
  • Odpowiedz