Aktywne Wpisy

Tragiczna demografia nie wynika z cen nieruchomości i niskich wynagrodzeń. Wynika z nieodwracalnych zmian kulturowych, z prania mózgu urządzanego ludziom w social mediach, wynika z instagramów, tinderów, tiktoków i całego tego guana. A to co mamy teraz to dopiero preludium - pokolenia 2007+, czyli dzisiejsi 18latkowie, są tak kulturowo odmienni od naszych wyobrażeń że za kilka lat dzietność nie będzie oscylować wokół 1 tylko 0, możecie się dziś z tego śmiać

Varmandoble +34
Czy tylko mi się wydaje czy agrest poszedł w zapomnienie? Całe moje dzieciństwo i nastoletnie życie mieszkałem na wsi i ciotka miała mnóstwo drzew i krzewów z owocami, między innymi z agrestem. Pamiętam, że bardzo lubiłem to jeść, ale za cholerę nie mogę sobie przypomnieć smaku. Chyba było trochę słodkie, ale nie za bardzo, trochę kwaśne. Nie przypominam sobie, żeby ktoś a najbliższej okolicy miał agrest, w przeciwieństwie do czereśni, wiśni, gruszka,

#polskiedrogi #kierowcy #motoryzacja #polscykierowcy #samochody #samochodoza
źródło: image
Pobierz@Ucho1899: Widzisz, ja ostatnio ostatnio nocowałem u kolegi we Wrocławiu, potem chodziliśmy dwa dni po górach, potem przekimałem u niego do rana i pojechałem do domu. Wiesz ile za parking zapłaciłem? 0 zł
Wiesz jak to zrobiłem? Poświęciłem 3 minut na sprawdzenie gdzie
Komentarz usunięty przez moderatora
Nie mamy dowodów że tak nie było ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ciekawe, ciekawe, tym bardziej, że to zdjęcie jest z Łodzi, a nie "warszafki" xD
BTW ten komentarz, to sytuacja z życia wzięta. Mieszkam w Warszawie i często jestem w okolicach Dworca Wschodniego. Był tam przez lata bezpłatny parking, ale słabo zrobiony, bo tam była goła ziemia i takie doły przy wjeździe się porobiły, że jak deszcz spadł, to się nie dało tam wjechać.
W tym roku wzięli
źródło: image
Pobierz@ATAT-2: Czyli jesteś jakieś 300 zł do przodu. Jeb podatek od wzbogacenia. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Danzuo: gratki ;)
@Danzuo: a to znam to miejsce, ale podobno policja zaczęła mocno scigać teraz. I dobrze
@TakaJestPrawada: prowokacje. XDD
@Ucho1899: Co to za matematyka xD
250 zeta by
Auto kupiłem za 8k i mam płacić 70zł za cały dzień parkowania ?
Komunikacja odpada bo to 50 min pociągiem i potem 35minut autobusem. Gdzie autem w 40 minut na miejscu będe.
Jestem za wygonieniem aut z miasta ALE ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dookoła miasta obwodnice i
@niebadzogrem: autobusy stoją w korkach przez nadmiar jednoosobowych pięciomiejscowych samochodów z imigrantami nachodźcami z pobliskich zadupiów.
@TakaJestPrawada: zawsze znajdzie się jakiś przygłup który jak czegoś nie rozumie to reaguje agresją, świeżak.
@fornson23: zaryzykowałbym wręcz twierdzenie, że obecnie kupując auto masz do wyboru albo miejskie mikropierdzidełko, standardowe auto segmentu B (albo wręcz tylko crossovery) albo SUVa. Gdzieś tam są jakieś pojedyncze większe "limuzyny", ale w zasadzie ich nie ma. Honda nie ma już Accorda, Ford nie ma Mondeo, Toyota nie ma Avensis... Ostał
@enron: Honda ma Accorda ale nie na rynek europejski.
@baczek123456: żyjemy w Europie, a konkretniej w Polsce - więc Honda nie ma accorda. Co z tego że w USA i Azji jest wpizdu fajnych samochodów, limuzyn, minivanów i czego dusza zapragnie. Kupując auto u nas masz praktycznie tylko SUVy i maluszki (często udające SUVy xD)