Wpis z mikrobloga

• 10
Więc na przykład chcę sobie zostawić auto na parkingu odwiedzając kolegę z miasta pod wieczór, wypić p--o, przespać się to jest to wydatek ~250 - 300 zł.

@Ucho1899: Widzisz, ja ostatnio ostatnio nocowałem u kolegi we Wrocławiu, potem chodziliśmy dwa dni po górach, potem przekimałem u niego do rana i pojechałem do domu. Wiesz ile za parking zapłaciłem? 0 zł
Wiesz jak to zrobiłem? Poświęciłem 3 minut na sprawdzenie gdzie
  • Odpowiedz
@ATAT-2: O, to mój komentarz, widzę, że jestem sławny ( ͡° ͜ʖ ͡°)

BTW ten komentarz, to sytuacja z życia wzięta. Mieszkam w Warszawie i często jestem w okolicach Dworca Wschodniego. Był tam przez lata bezpłatny parking, ale słabo zrobiony, bo tam była goła ziemia i takie doły przy wjeździe się porobiły, że jak deszcz spadł, to się nie dało tam wjechać.

W tym roku wzięli
  • Odpowiedz
  • 0
O, to mój komentarz, widzę, że jestem sławny ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Danzuo: gratki ;)

Tutaj zdjęcie poglądowe do komentarza powyżej. Czerwone to parking, a na żółto jest ta polana, gdzie teraz samochody parkują.

@Danzuo: a to znam to miejsce, ale podobno policja zaczęła mocno scigać teraz. I dobrze
  • Odpowiedz
Bo generalnie 3 zł to jest nierealna cena, jakieś parkingi czy miejsca parkingowe przy ulicy to jak chciałem gdzieś stanąć we Wrocławiu to minimum 10 zł za godzinę potem każda kolejna godzina 15 zł/h. Więc na przykład chcę sobie zostawić auto na parkingu odwiedzając kolegę z miasta pod wieczór, wypić p--o, przespać się to jest to wydatek ~250 - 300 zł.

@Ucho1899: Co to za matematyka xD

250 zeta by
  • Odpowiedz
@ATAT-2: Przyznam, że Tokyo i inne Japońskie miasta są cudowne pod tym względem. Nie ma tam parkowania samochodów przy ulicach i innych miejscach nieprzeznaczonych. Tylko na parkingach i c--j.
  • Odpowiedz
@ATAT-2: Sam staram się parkować na dziko w krzakach, szukam darmwoych parkingów. Nawet jak mam przejśc 1km z buta.
Auto kupiłem za 8k i mam płacić 70zł za cały dzień parkowania ?
Komunikacja odpada bo to 50 min pociągiem i potem 35minut autobusem. Gdzie autem w 40 minut na miejscu będe.

Jestem za wygonieniem aut z miasta ALE ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dookoła miasta obwodnice i
  • Odpowiedz
Co mi z tego że jest komunikacja jak jest c-----a

@niebadzogrem: autobusy stoją w korkach przez nadmiar jednoosobowych pięciomiejscowych samochodów z imigrantami nachodźcami z pobliskich zadupiów.
  • Odpowiedz
SUV jest dzisiaj tak popularny, że myślę bez kozery mogę powiedzieć, że jest to 30% lub więcej dzisiejszych samochodów.

@fornson23: zaryzykowałbym wręcz twierdzenie, że obecnie kupując auto masz do wyboru albo miejskie mikropierdzidełko, standardowe auto segmentu B (albo wręcz tylko crossovery) albo SUVa. Gdzieś tam są jakieś pojedyncze większe "limuzyny", ale w zasadzie ich nie ma. Honda nie ma już Accorda, Ford nie ma Mondeo, Toyota nie ma Avensis... Ostał
  • Odpowiedz
Honda nie ma już Accorda,

@enron: Honda ma Accorda ale nie na rynek europejski.

@baczek123456: żyjemy w Europie, a konkretniej w Polsce - więc Honda nie ma accorda. Co z tego że w USA i Azji jest wpizdu fajnych samochodów, limuzyn, minivanów i czego dusza zapragnie. Kupując auto u nas masz praktycznie tylko SUVy i maluszki (często udające SUVy xD)
  • Odpowiedz