Wpis z mikrobloga

Kurna, jak ja w taką jesień podziwiam PANÓW DROGOWCÓW ( _). Stoją na zimnie i deszczu od 6. Budują ważne drogi. Anetka czy Mariusz z biura ich nie zastąpi.

Dlatego Szacun i Plusik dla Panów( ʖ̯)
jmuhha - Kurna, jak ja w taką jesień podziwiam PANÓW DROGOWCÓW ( ಠ_ಠ). Stoją na zimni...

źródło: 1000021505

Pobierz
  • 185
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Kurna, jak ja w taką jesień podziwiam PANÓW DROGOWCÓW ( _). Stoją na zimnie i deszczu od 6. Budują ważne drogi. Anetka czy Mariusz z biura ich nie zastąpi.

Dlatego Szacun i Plusik dla Panów( ʖ̯)

@jmuhha: Przecież to nie oni produkują polskie PKB tylko Mirek macający kury i Tadek stojący przy taśmie kosmetyków albo Adam wożący towar do terminala
  • Odpowiedz
@P3tro: tak tak mordo za dobre pieniądze na budowie dostajesz 26 zł h na początek a 35 to jest max dla zwykłego robotnika wiem bo pracowakem na budowie 4 msc temu. Poza tym nie każdy musi mieć wykształcenie wyższe A kto jeszcze drogi musi naprawiać
  • Odpowiedz
@P3tro: O tym samym myślałem jakiś czas temu. W Polsce jest kultura nieposzanowania edukacji, ciężkiej pracy jaka z niej wynika. Tylko fizolska praca, bo zgaduje, bardziej przeciętny Polak się utożsamia z fizolstwem... "Programistów zastąpi AI" - tylko, że budowlańców jesteś wstanie zastąpić ty sam, obejrzeniem filmików na YT xD Takie KURR DURR - hydraulik bierze 100 za h, elektryk też. Dobra, ale nikt nie odpowie sobie na pytanie skąd taka
  • Odpowiedz
@P3tro: ale ich robotę przynajmniej widać za to Anetka bierze 6k za picie kawki i ploteczki. A no tak i klikanie w kąkuter liczby które może by było to ważne gdybyśmy nie mieli yebanego 21 wieku
  • Odpowiedz
@jmuhha: no właśnie szkoda, że stoją zamiast zapieralać. Głównie tylko stoją oparci o łopatę i gadają. Produktywność na poziomie 15%.
  • Odpowiedz
w Polsce sie podziwia sprzątaczki, śmieciarzy, robotników drogowych. Nie nauczycieli, lekarzy i inzynierow. Taka postsowiecka mentalność. Klasa robotnicza kuraa.

Te proste chłopy wykonują proste prace bez żadnej odpowiedzialności, za to za bardzo duże pieniądze, jakich te twoje Mariusze i Anetki z biura często nie widzą.

I n-------e jest rutynowe.

@P3tro: boli d--a, że robotnik jest bardziej potrzebny od biurw, co? xDDD
  • Odpowiedz
@paww: Kiedyś krótko pracowałem na budowie. Większość przestojów była spowodowana przez tych wykształconych. Pan inżynier przez pół dnia nie potrafił wyznaczyć placu budowy. Zrobił to brygadzista, bo pan inżynier zwyczajnie uciekł. Zaczynamy robić wykop, większość stoi, bo w tym czasie nie ma za bardzo co robić. Nagle koparka wyciąga z ziemi pęk kabli internetowych. Ktoś w urzędzie nie naniósł tych kabli na mapę.

Wiedza teoretyczna jest wartościowa, stanowi podstawę do
  • Odpowiedz
Już sie odpaliła pogarda bo ktoś uczciwie pracuje bo ktos inny jest inżynierem.

Jeszcze nigdy nie słyszałem żeby ktoś gardził lekarzami za to często słysze jak gardzi się zwykłymi prostymi ludźmi. Klasizm powinien być ścigany z urzędu.
  • Odpowiedz
@P3tro: tu nie chodzi o lekarzy albo nauczycieli tu chodzi o korpozjebow zza biurka. Jest masa lekarzy tych najlepszych podziwianych w całym województwie nawe,t ale trafiają się i Ci gorsi, niestety tych drugich jest więcej i dlatego się nie słyszy
  • Odpowiedz
w Polsce sie podziwia sprzątaczki, śmieciarzy, robotników drogowych

@P3tro: Ciekawe kto kurna podziwia te sprzątaczki. Wypok zasrany peanami dla miliarderów, przedsiębiorców i programistów. Co drugi wykopek by się dał za takich pokroić albo w inny sposób oddać. Ale nie - Polacy podziwiają sprzątaczki i robotników budowlanych.
  • Odpowiedz
@P3tro XD to na budowie nie ma inżynierów. Są tylko robotnicy i to oni projektują, opracowują, tyczą, mierzą i zarządzają. Inżynier to tylko IT według Ciebie rozumiem.
  • Odpowiedz
bez żadnej odpowiedzialności, za to za bardzo duże pieniądze,

@P3tro: Dokładnie tak. Łap plusa! Ludzie rozdziadowali całą budowlankę do granic możliwości - bo tę ROBOTĘ widać! A umysłowej i odpowiedzialnej nie, to przecież tylko jakiś papier, tylko jakaś pieczątka, komputer sam robi, itp.
  • Odpowiedz