Wpis z mikrobloga

Kurna, jak ja w taką jesień podziwiam PANÓW DROGOWCÓW ( _). Stoją na zimnie i deszczu od 6. Budują ważne drogi. Anetka czy Mariusz z biura ich nie zastąpi.

Dlatego Szacun i Plusik dla Panów( ʖ̯)
jmuhha - Kurna, jak ja w taką jesień podziwiam PANÓW DROGOWCÓW ( ಠ_ಠ). Stoją na zimni...

źródło: 1000021505

Pobierz
  • 185
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wypiek
  • 15
@jmuhha w sumie się dziwię, że taki zawód nie ma swojego jakiegoś osobnego święta ( _) chłopaki serio odwalają kawał dobrej roboty
  • Odpowiedz
  • 1407
@jmuhha w Polsce sie podziwia sprzątaczki, śmieciarzy, robotników drogowych. Nie nauczycieli, lekarzy i inzynierow. Taka postsowiecka mentalność. Klasa robotnicza kuraa.
Te proste chłopy wykonują proste prace bez żadnej odpowiedzialności, za to za bardzo duże pieniądze, jakich te twoje Mariusze i Anetki z biura często nie widzą.
I n-------e jest rutynowe.
  • Odpowiedz
via Wypiek
  • 140
@P3tro taki nauczyciel czy lekarz 99% czasu siedzi w ciepłym, a tu Panowie w przeciągach i na zimnie. Krawężnik potrafi ważyc 150 kg. A w dodatku ich efekty roboty widać.
  • Odpowiedz
  • 132
@P3tro: czemu porównałeś robotę lekarzy i inżynierów do zwykłych popijaczy kawy zza biurka, których robota w niedługim czasie będzie zastąpiona AI? Syndrom malutkiego człowieczka?
  • Odpowiedz
@P3tro: pracownicy fizyczni ktorych wymieniles akurat marnie zarabiaja. I raczej sie ich nie podziwia. Tylko stara sie nie gnoic i nie obazac.
Bo jednak nie ma chetnych do tych zawodow, idzie ten, kto nie ma innych opcji.
  • Odpowiedz
No i przez to, że szanuje się takich ludzi, a nie przedsiębiorczych i inteligentnych, to jest w Polin jak jest. To się przekłada na inne wybory. Nie powiem jakie, bo oburzą się o brak tagu na P.
  • Odpowiedz
w Polsce sie podziwia sprzątaczki, śmieciarzy, robotników drogowych. Nie

@P3tro: W Polsce się niestety takich poniża, jest kult nowobogackich. Polskie biedaelity zwłaszcza z wtórującymi im mediami wiodą w tym prym. Jedyny uczciwy intelektualnie jest Hartman, który powiedział wprost, że z plebsem on nie miał nigdy nic wspólnego ale jestem przekonany, że większość jego kolegów i elit polityczno- akademickich tak uważa.
  • Odpowiedz
@jmuhha: Ktoś w naszym kraju musi pracować. Drogowcy wciąż będą budować drogi w czasie gdy pracownicy biurowi będą obsługiwali sztuczną inteligencję.
  • Odpowiedz
w Polsce sie podziwia sprzątaczki, śmieciarzy, robotników drogowych. Nie nauczycieli, lekarzy i inzynierow. Taka postsowiecka mentalność. Klasa robotnicza kuraa.

Te proste chłopy wykonują proste prace bez żadnej odpowiedzialności, za to za bardzo duże pieniądze, jakich te twoje Mariusze i Anetki z biura często nie widzą.

@P3tro: Starasz się zasugerować że podejście do pracy nauczycieli i lekarzy jest lepsze niż śmieciarzy i robotników drogowych? Skąd taki wniosek?
Może ty z tych
  • Odpowiedz
@P3tro: tacy pracownicy zarabiają poniżej minimalnej często w przeliczeniu na godziny. Robią 10h (jak nie więcej czasem) i soboty (8 godzin). Dostają minimalną oficjalnie + 1500 pod stołem - to mniej niż 25 netto (minimalna) za dodatkowe 72 godziny w miesiącu, przy czym to nieopodatkowane, no i według kodeksu nadgodziny powinny być x2.

No ale oni szczęśliwi, bo 5k w łapie jest, choć pracują 30% dłużej niż inni. Gdyby ich
  • Odpowiedz
@P3tro Z tym nie docenianiem lekarzy, nauczycieli etc to tak nie do końca. Prezenty na rozpoczęcie roku, swieto nauczyciela i zakończenie roku. Pielęgniarki i lekarze od pacjentów non stop coś dostają za opiekę. Wychodzi na to, że w Polsce wynagradza się ludzi za wykonywanie swoich obowiązków, za które pobierają wynagrodzenie zgodnie z umową, którą podpisali. Jeszcze nie widziałem, żeby ktoś wręczał budowlańcom koszyk małpek z okazji rozpoczęcia budowy. Nie widzę powodu,
  • Odpowiedz
@P3tro ale p----------ś bzdet a ludzie jeszcze to plusują xD nie wiem, gdzie w Polsce żyjesz, ale nigdy się nie spotkałem z tym co opisujesz. Właśnie z tych ludzi cisną zazwyczaj bekę inne grupy zawodowe.
  • Odpowiedz