Wpis z mikrobloga

Kurna, jak ja w taką jesień podziwiam PANÓW DROGOWCÓW ( _). Stoją na zimnie i deszczu od 6. Budują ważne drogi. Anetka czy Mariusz z biura ich nie zastąpi.

Dlatego Szacun i Plusik dla Panów( ʖ̯)
jmuhha - Kurna, jak ja w taką jesień podziwiam PANÓW DROGOWCÓW ( ಠ_ಠ). Stoją na zimni...

źródło: 1000021505

Pobierz
  • 185
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@P3tro podziwia to jednak za duze słowo, szanuje sie pracę fizyczna. Dla ciebie budowlaniec to nosi tylko worki z cementem, a murowanie w pionie, czy montaż fasady nawet z kamienia, czy posadzki i to często dosłownie na milimetry, to dla ciebie abstrakcja. Inżynier często cos "zaprojektuje" nie mając w ogóle pojęcia co z czym sie wiąże. Często nie maja pojęcia o prostych rozwiązaniach. Pojęcia nie masz ile rzeczy w projekcie jest
  • Odpowiedz
@P3tro

@jmuhha w Polsce sie podziwia sprzątaczki, śmieciarzy, robotników drogowych. Nie nauczycieli, lekarzy i inzynierow. Taka postsowiecka mentalność. Klasa robotnicza kuraa.

Te proste chłopy wykonują proste prace bez żadnej odpowiedzialności, za to za bardzo duże pieniądze, jakich te twoje Mariusze i Anetki z biura często nie widzą.

I n-------e jest rutynowe.

Ale żeś k---a odleciał, w Polsce każdy budowlaniec to z automatu w oczach polakow jest alkoholikiem i brudasem. Skończ
  • Odpowiedz
@P3tro: nie wiem gdzie ty żyjesz, pracowałem jako robol, później jako biurowy a teraz znowu jako robol ale na działalności, mimo że lubię to co robię i nieźle zarabiam to ja wchodzę w ciuchach roboczych to ludzie prawie zawsze są mniej mili i pomocni niz kiedy pracowałem w biurze elegancko ubrany ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Pracuje od prawie 10 lat na budowie dróg i takie głupoty jakie wypisuje @P3tro jedynie pokazują w jakiej mentalnie przeszłości niektórzy utkneli. Jedyne z czym mogę się zgodzić to, że są zawody nieszanowane w tym kraju.
Problem alkoholowy prawie nie występuje. Przez 10 lat z poziomu "pije co drugi robol" przeszliśmy u mnie do poziomu "nie pije nikt".
Zarobki są dobre, ale kosmicznie im daleko do tych wybitnych. Często niestety wciąż
  • Odpowiedz
Tak, bo biurokracja wie co robi i ułatwia wszystkim życie

@MlodyCezar: Oczywiście, że tak. Bez "biurokracji", a w zasadzie bez sztywnych reguł, założeń, administracji i planu wszystko by się usrało. Nikt by nie wiedział od której strony zacząć, a na koniec wszystko by pier...ęło bo nie byłoby certyfikatów jakościowych.

kultura bycia cały czas pod wpływem

@znikam5: P-------e bez jakiegokolwiek charakteru.
  • Odpowiedz
@anonimek123456:

Oczywiście, że tak. Bez "biurokracji", a w zasadzie bez sztywnych reguł, założeń, administracji i planu wszystko by się usrało. Nikt by nie wiedział od której strony zacząć, a na koniec wszystko by pier...ęło bo nie byłoby certyfikatów jakościowych.

Mówisz o sprawnej i dobrze zorganizowanej biurokracji. Nie tym przekombinowanym systemie który w głównej mierze aktualnie tylko niepotrzebnie utrudnia, wydłuża i znacząco zwiększa koszty wszystkich projektów. Żeby nie było biurokracja jest
  • Odpowiedz
w Polsce sie podziwia sprzątaczki, śmieciarzy, robotników drogowych. Nie nauczycieli, lekarzy i inzynierow. Taka postsowiecka mentalność.

@P3tro: z cyklu "powiedz mi że nigdy nie żyłeś za granicą, bez mówienia tego" xD
  • Odpowiedz
tacy pracownicy zarabiają poniżej minimalnej często w przeliczeniu na godziny

@salo91: Sprzedaję ubrania robolom i wierz mi, że zarabiając minimalną + 1500 pod stołem, robole nie kupowaliby spodni za 500 zł + butów za 700 xD Żeby zarabiać tak mało w takiej pracy, to już trzeba być kompletnym ułomem, który nie potrafi niczego poza wykopaniem rowu. Cała reszta zarabia dobrą kasę, a to właśnie Anetki siedzą w biurach za trochę
  • Odpowiedz
@P3tro: Są podziwiani bo to często praca fizyczna na mrozie i w deszczu i różnych warunkach.
W biurze może każdy pierdzieć w stołek a nie każdy może np.wywozić szambo.
Ja nie bo mi się zbiera na rzyganie na widok psiego gówna na trawniku a tam masz cały zbiornik i smród.
Dlatego szanuję takich ludzi.....robią nierzadko to,czego ja bym nie dał rady a ktoś musi byśmy nie utonęli w takim gównie
  • Odpowiedz