Wpis z mikrobloga

Kurna, jak ja w taką jesień podziwiam PANÓW DROGOWCÓW ( _). Stoją na zimnie i deszczu od 6. Budują ważne drogi. Anetka czy Mariusz z biura ich nie zastąpi.

Dlatego Szacun i Plusik dla Panów( ʖ̯)
jmuhha - Kurna, jak ja w taką jesień podziwiam PANÓW DROGOWCÓW ( ಠ_ಠ). Stoją na zimni...

źródło: 1000021505

Pobierz
  • 148
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@P3tro

@jmuhha w Polsce sie podziwia sprzątaczki, śmieciarzy, robotników drogowych. Nie nauczycieli, lekarzy i inzynierow. Taka postsowiecka mentalność. Klasa robotnicza kuraa.

Te proste chłopy wykonują proste prace bez żadnej odpowiedzialności, za to za bardzo duże pieniądze, jakich te twoje Mariusze i Anetki z biura często nie widzą.

I n-------e jest
  • Odpowiedz
@P3tro dodatkowo nikt stara się nie widzieć, że ktoś to musiał wymyślić, zaprojektować i wdrożyć. Łatwo jest mówić, że ktoś jest debil z poziomu oceniającego - analiza wsteczna zawsze skuteczna.
  • Odpowiedz
@P3tro: a nawet jak się złapie w pracy takiego pod wpływem % to się go wysyła na kwaterę i wpisuje mu NŻ , no chyba że wypadek a on był pod wpływem, ale to inna sytuacja...
  • Odpowiedz
w Polsce sie podziwia sprzątaczki, śmieciarzy, robotników drogowych. Nie nauczycieli, lekarzy i inzynierow. Taka postsowiecka mentalność. Klasa robotnicza kuraa.

@P3tro: kilkanaście lat temu słyszałem dokładnie to samo mówienie o postsowieckiej mentalności ale że się nie szanuje prostych zawodów tak jak ma to miejsce w Niemczech. Jak widać cokolwiek się Polakowi w Polsce nie podoba to zawsze “postsowiecka mentalność”.
Ja to widzę trochę inaczej - prawdziwa postsowiecka mentalność polega na tym
  • Odpowiedz
lekarzy

@P3tro: a za co ja mam tych konowałów podziwiać? chyba za to jak potrafili się ustawić w życiu i r----ć kasę lepiej niż kombajn zboże

bo na pewno nie to co sobą prezentują i nie za wiedzę (brak)
  • Odpowiedz
w Polsce sie podziwia sprzątaczki, śmieciarzy, robotników drogowych. Nie nauczycieli, lekarzy i inzynierow. Taka postsowiecka mentalność. Klasa robotnicza kuraa.

@P3tro: @PiesPat @jmuhha niezła odklejka. Przecież lekarze i może prawnicy to najbardziej szanowane grupy społeczne w Polsce. Mnie rodzice straszyli zostaniem robotnikiem fizyczny, więc uważam że jest dokładnie na odwrót niż mówisz.
  • Odpowiedz

@P3tro: i bardzo dobrze, a ty się zapewne korzysz i kłaniasz przed PANEM PROFESOREM

znam taki typ ludzi, całuje rączki PANA PROFESORA już tylko z automatu że on ma tytuł albo ma lepsze
  • Odpowiedz
@P3tro: dlaczego mam podziwiać lekarzy, którzy mają mnie w dupie biorąc 400zł za 10 minutową wizytę, notariuszy którzy nic nie robią, członków rad nadzorczych, którzy mają mnie w dupie tak bardzo, że by się nawet nie zatrzymali gdyby mnie potrącili na drodze? W kapitalizimie czy raczej oligarchii bogaci ludzie zarabiają najwięcej nie robiąc nic, a osoby pracujące fizycznie robią bardzo dużo nie dostając prawie nic. I do tego ta progaganda
  • Odpowiedz