Wpis z mikrobloga

Kurna, jak ja w taką jesień podziwiam PANÓW DROGOWCÓW ( _). Stoją na zimnie i deszczu od 6. Budują ważne drogi. Anetka czy Mariusz z biura ich nie zastąpi.

Dlatego Szacun i Plusik dla Panów( ʖ̯)
jmuhha - Kurna, jak ja w taką jesień podziwiam PANÓW DROGOWCÓW ( ಠ_ಠ). Stoją na zimni...

źródło: 1000021505

Pobierz
  • 185
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@ebce a kto buduję szkoły by ci nauczyciele mogli kształcić? Zresztą do budowlanki wykształcenia nie trzeba, budowlanka powstała dużo wcześniej niż edukacja.
  • Odpowiedz
@jmuhha: A jak ich nie pozdrawiam, to bezmyślne barany. Wysypali kupę piachu na środek ścieżki, w słabo oświetlonym miejscu, bez jakiegokolwiek zabezpieczenia. O mały wlos nie wpadłbym na nią ( i nie tylko ja). W końcu po dwóch dniach ją zabrali, ale resztek piachu nie sprzątnęli, więc teraz jak ktoś tam będzie szybciej jechał, to się pięknie wyglebi, bo to na zakręcie jest. Kilka dni wczesniej zamknęli chodnik po obu
  • Odpowiedz
@jmuhha: robole na budowie dróg często nie potrafią pisać i czytać. Tak samo w kopalniach. Łatwo ich zastąpić bo nie trzeba dużo szkolić. Jest wiele takich którzy nic nie potrafią i oferują tylko swoją siłę.

Wykształciuchy zaprojektowali drogę, opracowali technologie, materiały budowlane, asfalt itp. Bez tych wykształconych mieszkałbyś w lepiance i zbierał grzyby w lesie :)
  • Odpowiedz
@P3tro XDDDDD jeszcze te umysłowe zera z wykopu 1300 plusów ci dały. Nie rozumiesz, że tacy właśnie ludzie budują i tworzą rzeczy, z których codziennie korzystasz? Oni budują twój świat, nie pani Anetka po Wyższej szkole zarządzania c--j wie czym, tylko typ, który wdycha opary asfaltu i n--------a łopatą od rana do wieczora.

I oby ten typ właśnie zarabiał o wiele więcej niż jakaś c--a za biurkiem co jej się wydaje,
  • Odpowiedz
@P3tro: Co ty p--------z, sam jestem inżynierem i pracuje na fajnym stanowisku to większość ludzi których spotykam i im o tym mówię okazuje mi szacunek. Zwłaszcza osoby które pracują "przy łopacie" jeśli tylko nie jesteś zadufanym klaunem bo przesiedziałeś te 4 lata na polibudzie (a takich jest sporo xD). Rodziciel jest nauczycielem i to samo, zawsze był okazywany szacunek wśród znajomych, o lekarzach to nie wspomnę.

I postaraj się popracować
  • Odpowiedz
A ja budowalem dom i mialem dosc duzo do cxynienia z klasa robotnicza. Sa to ludzie niezwykle roszczeniowi. Potrafia nie przyjsc do pracy bo im sie akurat nie chcialo. Kasa ma byc co tydzien i oczywiscie bez podatku. Bardzo czesto nie chcieli nawet podpisac oswiadczenia przyjecia gotowki. Praca max do 15:00 i ich nie ma. Material do budowy najlepoej podstawiony pod nos bo przeciez nie beda nosic. Pracuje w branzy IT i
  • Odpowiedz
Anetka czy Mariusz z biura ich nie zastąpi.

@jmuhha: Dzięki Mariuszowi i Anetce – mają co robić. To Mariusz i Anetka załatwili zlecenie (zrobili kosztorys, zgłosili się do przetargu i go wygrali). To Mariusz i Anetka siedzą i mielą w papierach, żeby dostać kredyt czy załatwić leasing na maszyny, którymi te proste chłopy mogą pracować. To Mariusz i Anetka odprowadzają za nich podatki, płacą ZUS i ubezpieczenie oraz pilnują, żeby
  • Odpowiedz
Krawężnik potrafi ważyc 150 kg.

@jmuhha: No i co z tego? Może sobie ważyć nawet tonę, bo to nie ma żadnego znaczenia. Myślisz, że każdy z nich przenosi kilkadziesiąt razy dziennie taki krawężnik z palety do rowu? Od tego są maszyny. Przeciętny robol przy budowie drogi to co najwyżej pomacha przez chwilę łopatą albo szczotką. Nikt się nie szarpie z krawężnikami. Jesteś kompletnie odklejona od rzeczywistości. (
  • Odpowiedz
w Polsce sie podziwia sprzątaczki, śmieciarzy, robotników drogowych. Nie nauczycieli, lekarzy i inzynierow. Taka postsowiecka mentalność. Klasa robotnicza kuraa.

Te proste chłopy wykonują proste prace bez żadnej odpowiedzialności, za to za bardzo duże pieniądze, jakich te twoje Mariusze i Anetki z biura często nie widzą.

I n-------e jest rutynowe.

@P3tro: w dooopie byłeś i g---o widziałeś, szczególnie z typ piciem. Człowieku, ty mentalnie jeszcze w PRL żyjesz.
  • Odpowiedz
No i przez to, że szanuje się takich ludzi, a nie przedsiębiorczych i inteligentnych,

@PowiatowyBanan: ty tak serio? xD
W polsce ludzi pracy się wyśmiewa a cwaniaczków i krętaczy się wychwala pod niebiosa przez to żyjem w doopie.
  • Odpowiedz
@P3tro: Z częscią się zgodze lecz nie co do wynagrodzenia myśle ze mają max 5-5.5 na ręke ale siedzą w deszczu,wietrze,chłodzie uwaleni w pyle, na bank nie maja kokosów o których mówisz a jeśłi są to za 300godzin pracy.
  • Odpowiedz