Wpis z mikrobloga

Kurna, jak ja w taką jesień podziwiam PANÓW DROGOWCÓW ( _). Stoją na zimnie i deszczu od 6. Budują ważne drogi. Anetka czy Mariusz z biura ich nie zastąpi.

Dlatego Szacun i Plusik dla Panów( ʖ̯)
jmuhha - Kurna, jak ja w taką jesień podziwiam PANÓW DROGOWCÓW ( ಠ_ಠ). Stoją na zimni...

źródło: 1000021505

Pobierz
  • 185
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@jmuhha

@P3tro taki nauczyciel czy lekarz 99% czasu siedzi w ciepłym, a tu Panowie w przeciągach i na zimnie. Krawężnik potrafi ważyc 150 kg. A w dodatku ich efekty roboty widać.

Haha taaak xD jak Ci lekarz z-----e chemioterapię to efekty też są. Jak wyzdrowiejesz to "dzięki Bogu" a jak umrzesz to rodzina powie "lekarz partacz". Tak to wygląda?
  • Odpowiedz
@P3tro: no to teraz płać i płacz jak taki "prosty" robol którym gardzisz coś ci w domu czy mieszkaniu bedzie robił, Kładł płytki, elektrykę czy coś montował wtedy będziesz kręcił nosem że drogo
  • Odpowiedz
  • 1
@jmuhha c---a a nie docenia niestety ale takich ludzi to tylko doceniają i szanują na zachodzie w normalnym kraju taki człowiek zarabia godne pieniądze ale w c--------i niestety wyzysk i ruchanie człowieka dalej w modzie.
  • Odpowiedz
@P3tro Mam podziwiać nauczycieli? Za co? Za lenistwo chyba xD
Do inżynierów zawsze odnoszę się z szacunkiem i tytułuje, tak samo doktorów czy profesorów. Chyba że to buraki to wtedy nie jestem już taki miły. A odsetek buraków w tych zawodach jest ogromny.
Sprzątaczki i śmieciarzy się podziwia bo bez nich nie działało by absolutnie nic. Nie widzę w tym nic złego.
  • Odpowiedz
w Polsce sie podziwia sprzątaczki, śmieciarzy, robotników drogowych. Nie nauczycieli,

@P3tro: nauczyciel jest elitą wg ciebie i powinniśmy go podziwiać? Człowiek bez ambicji i umiejętności? Robiący 20h i narzekający, że ciągle mu mało?
  • Odpowiedz
Te proste chłopy wykonują proste prace bez żadnej odpowiedzialności, za to za bardzo duże pieniądze, jakich te twoje Mariusze i Anetki z biura często nie widzą.

@P3tro: te proste chłopy siedzą na tych budowach od 6 rano do 6 wieczorem a jak jest pogoda w lecie to jeszcze dłużej. Po czterdziestce są wrakami człowieka, bo szkodliwe warunki i kultura bycia cały czas pod wpływem żeby szybciej i luźniej ten kierat
  • Odpowiedz
Te proste chłopy wykonują proste prace bez żadnej odpowiedzialności, za to za bardzo duże pieniądze,

@P3tro: oho
Patrzcie Państwo, doktor nauk się odezwał. Ciekawe czym sie zajmujesz? No zmyślaj wykopku :)
  • Odpowiedz
w Polsce sie podziwia sprzątaczki, śmieciarzy, robotników drogowych

@P3tro: Może dlatego, że od razu widać efekty ich pracy? Może też dlatego, e rodzice wpajali swoim dzieciom, że należy szanować każdy zawód jaki ktoś wykonuje?
  • Odpowiedz
@P3tro

w Polsce sie podziwia sprzątaczki, śmieciarzy, robotników drogowych. Nie nauczycieli, lekarzy i inzynierow. Taka postsowiecka mentalność. Klasa robotnicza kuraa.

A ten wysryw na podstawie jednego komentarza na niszowym portalu, gdzie w mecie jest jednak jechanie po robolach.
Pewnie za mało podziwiacie tych lekarzy że zarabiają więcej niż na zachodzie, albo tych inżynierów których jedyna pracą jest jazda po placu budowy, bo zapewne takich miałeś na myśli, bo w Polsce nie
  • Odpowiedz
@P3tro: pracowałem przy budowie dróg i to co mówisz to sama prawda, jedynie z alkoholem się nie zgodzę, ono nie jest rutynowe, tylko obowiązkowe
  • Odpowiedz