Wpis z mikrobloga

Gdy ktoś się mnie pyta jaka podłoga jest najładniejsza to odpowiadam, że deska. Im większa tym lepszą. I o ile deski o szerokości 18 czy 20 cm długie do 2.50 metra są dość często spotykane o tyle taki materiał to rarytas tylko dla najbogatszych. Deska produkowana przez Polską firmę, robiona na indywidualne zamówienie gdzie dobieramy sobie kolor, wielkość i klasę drewna. Od jutra rozpoczynam montaż deski szerokiej na 28 cm i długiej od 2.5 do 6 metrów. Wszystko z jednego obłogu, w klasie super select odcień jasnoszary. O ile w domach jednorodzinnych rozładunek tak dużego towaru nie stanowi większego problemu to przy apartamentach trzeba się wspomóc ciężkim sprzętem. Jako, że materiał jest robiony indywidualnie i każda cena jest inna to mogę napisać że ceny zaczynają się od 1600 zł za m2. Banan dla skali

#remont #remontujzwykopem #dzepettoparkietto #budujzwykopem
Lowca90 - Gdy ktoś się mnie pyta jaka podłoga jest najładniejsza to odpowiadam, że de...

źródło: temp_file1321279186332275641

Pobierz
  • 108
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 4
@Rachey będę w listopadzie montował od tego samego producenta prawie 500 m2 w jednym z warszawskich apartamentów to wrzucę zdjęcia. Jodełka klasyczna szer 25 dlugosc 100 więc też kawałek ładnej deski. Tylko zupełnie inny kolor bo jakiś ciemny brąz czy tam czerń
  • Odpowiedz
@Lowca90 Szacun.
Poczułem sie malutki ( ͡º ͜ʖ͡º)
Nie sztuka jest dziś pobudować dom pod Warszawą 260m2.
Sztuka jest wyłożyć 200m2 deska za 2 klocki za metr. Co daje 400k PLN plus inne materiały i montaż.
Pewnie kawalerkę dziecku można za to kupić ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@Lowca90: Ja planuję kłaść jodełkę 2 albo 3 warstwową zamiast starej podłogi z, bodajże, modrzewia (kij wie dokładnie, bo ma kilkadziesiąt lat i w sumie to nie wiadomo) - niestety legary do roboty, więc i tak trzeba ją odbić, a deski nie mają felcu i było by z nimi od cholery roboty żeby coś sensownego zrobić - wykorzystam sobie ją do innych rzeczy.
I zapytam bo widać, że w tym
  • Odpowiedz
  • 10
@chanoja taka deska jak się brandzlujecie to c-----y materiał. Poczytajcie o tym jak drewno pracuje z czasem. Deska warstwowa klejona z warstw ułożonych w różnych kierunkach trzyma się dobrze przez wiele lat, a w takich deskach z jednego kawałka drewna porobią się szary na kilka mm, ale za to możecie sobie podłogę co roku cyklinować przez całe życie;)
  • Odpowiedz
na indywidualne zamówienie gdzie dobieramy sob

@Lowca90: ale to trzeba pozniej komus powiedziec ze to jest drogie zeby bylo widac roznice miedzy 'zwyklymi' ?
  • Odpowiedz
ale to trzeba pozniej komus powiedziec ze to jest drogie zeby bylo widac roznice miedzy 'zwyklymi' ?

@deni28s: w dobrym tonie jest powieszenie faktury za materiał zaraz przy wejściu, najlepiej w złotej ramce.
  • Odpowiedz
taka deska jak się brandzlujecie to c-----y materiał. Poczytajcie o tym jak drewno pracuje z czasem.

@kubako: mam. I wynajęcie cykliniarki raz na 20 lat i 2 dni roboty nadal wychodzi taniej i ładniej. Na piórowpustach dobrze zrobione podłogi z dobrym lakierem i 30-40 lat masz spokoju.
  • Odpowiedz
z dobrym lakierem

@dafto: no na pewno ktoś kładzie podłogę za 1600 żeby pokryć ją grubą warstwą lakieru świecącego się jak psu j---a.
Raczej wykończenie będzie jak najbardziej dążyć, aby deska wyglądała na surową
  • Odpowiedz