Wpis z mikrobloga

Gdy ktoś się mnie pyta jaka podłoga jest najładniejsza to odpowiadam, że deska. Im większa tym lepszą. I o ile deski o szerokości 18 czy 20 cm długie do 2.50 metra są dość często spotykane o tyle taki materiał to rarytas tylko dla najbogatszych. Deska produkowana przez Polską firmę, robiona na indywidualne zamówienie gdzie dobieramy sobie kolor, wielkość i klasę drewna. Od jutra rozpoczynam montaż deski szerokiej na 28 cm i długiej od 2.5 do 6 metrów. Wszystko z jednego obłogu, w klasie super select odcień jasnoszary. O ile w domach jednorodzinnych rozładunek tak dużego towaru nie stanowi większego problemu to przy apartamentach trzeba się wspomóc ciężkim sprzętem. Jako, że materiał jest robiony indywidualnie i każda cena jest inna to mogę napisać że ceny zaczynają się od 1600 zł za m2. Banan dla skali

#remont #remontujzwykopem #dzepettoparkietto #budujzwykopem
Lowca90 - Gdy ktoś się mnie pyta jaka podłoga jest najładniejsza to odpowiadam, że de...

źródło: temp_file1321279186332275641

Pobierz
  • 108
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@editores

@Lowca90: Deski są fajne przez pierwszy miesiac. utrzymanie tego w dobrym stanie to koszmar.

Mimo wszystko jednak to że jest przyklejona i przyjemna w dotyku jest spoko. Trzeba mieć tylko w dupie jak wygląda. Po kilku latach najtańsze panele w pomieszczeniu gdzie miałem tor wyścigowy:) wyglądały jak nowe.

Deska natomiast wszystko dokumentuje;)
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@MamCieNaHita deski wartwowe mają taki sam.opor cieplny jak panele tej samej grubości i większy niż plytki. U siebie mam deskę wartwowa na ogrzewaniu podłogowym I sprawdza się zajebiscie. Plytki mam w kuchni i łazience na dole. W głównej łazience mam deskę z teaku na ogrzewaniu podłogowym I też sprawdza się świetnie
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Kontestator jak jest wszystko zrobione zgodnie ze sztuką (przygotowanie podłoża, szlif mleczka, grunt i odpowiedni klej) to nic nie skrzypi nawet po kilku latach
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@JanTrajbal2 niech jadą to nie moje deski ja jestem tylko wykonawcą. Chciałem pokazać materiał jaki trudno spotkać i na jaki większość ludzi nie może sobie pozwolić. To, że dla większości ludzi panele sa najlepsze to żadne odkrycie.

Nie popadający też w skrajności bo dojdziemy do wniosku że najlepiej jeść tanie parówki bo na końcu i tak gowno z tego :)
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@editores fajnie i się cieszę tylko wyobraz sobie, że większość moich klientów od dbania o takie rzeczy jak dom, ogród i podlogi ma ludzi. Dostają zalecenia pielęgnacyjne i wszystko wygląda jak świeżo po montażu
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@zibizz1 problem z deskami takiej długości jest taki że zostało mało drzew z których można wykonać taki materiał. Pomników przyrody nikt nie będzie wycinał. Stąd wysoką cena. Do tego trzeba mieć maszyny odpowiedniej wielkości
  • Odpowiedz
jego wytworzenie kosztuje niesamowicie dużo czy coś, chodzi o to, że kupujesz rzecz na którą nie stać zwykłego Kowalskiego i tyle.

@dziacha: sek w tym, że stać, bo można to samo wyprodukować znacznie taniej bez tej otoczki jak dla audiofila. Drewno nie jest takie drogie, a to jest nie deska tylko panel z okleiną drewnianą. Tu cenę robi gigantyczna marzą, a chłopaki że stolarni ogarna to za 1/3 ceny i
  • Odpowiedz
@_komentator_: Dlatego właśnie istnieją firmy, które robią to za 2/3 ceny bez tej otoczki i mają dzięki temu 500% więcej klientów, prawda? Prawda? Na pewno są takie i mają świetny biznes, bo przecież to banalna robota dla chłopaków ze stolarni.
  • Odpowiedz
nie bronie tylko pokazuje że można swoje własne m urządzić trochę inaczej niż standardowy katalog z ikea plus panele po 49 ziko z promocji z castoramy

@Lowca90: to ile trzeba w tym kraju zapłacić za podłogę żeby czuć się jak klasa średnia? 49 to mało?
  • Odpowiedz