Wpis z mikrobloga

Gdy ktoś się mnie pyta jaka podłoga jest najładniejsza to odpowiadam, że deska. Im większa tym lepszą. I o ile deski o szerokości 18 czy 20 cm długie do 2.50 metra są dość często spotykane o tyle taki materiał to rarytas tylko dla najbogatszych. Deska produkowana przez Polską firmę, robiona na indywidualne zamówienie gdzie dobieramy sobie kolor, wielkość i klasę drewna. Od jutra rozpoczynam montaż deski szerokiej na 28 cm i długiej od 2.5 do 6 metrów. Wszystko z jednego obłogu, w klasie super select odcień jasnoszary. O ile w domach jednorodzinnych rozładunek tak dużego towaru nie stanowi większego problemu to przy apartamentach trzeba się wspomóc ciężkim sprzętem. Jako, że materiał jest robiony indywidualnie i każda cena jest inna to mogę napisać że ceny zaczynają się od 1600 zł za m2. Banan dla skali

#remont #remontujzwykopem #dzepettoparkietto #budujzwykopem
Lowca90 - Gdy ktoś się mnie pyta jaka podłoga jest najładniejsza to odpowiadam, że de...

źródło: temp_file1321279186332275641

Pobierz
  • 108
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dobre_ziajty: Nic, dla mnie osobiście to wygląda ładnie tylko na zdjęciu w katalogu i na wystawie sklepowej, osobiście nie chciałbym w takim miejscu żyć bo ostro daje sztucznością i brak temu „przytulności”. Gorszy w mojej opinii jest tylko styl glamour, który wygląda jak każda przychodnia u dentysty.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@zibizz1 a oo co ludzie kupują torebki prady? Powinieneś co ludzie kupując Ferrari albo jachty? Tak standardowe deski są jak najbardziej spoko ale te towar mimo że warteowy to trochę inna liga
  • Odpowiedz
@Strigiformesman: @Lowca90

Dwóch nowobogackich spotyka się w knajpie. Jeden mówi do drugiego:

– Ładny masz krawat. Ile za niego dałeś?

– 100 dolarów!

– Ale ty jesteś frajer! Ja bym ci powiedział, gdzie można kupić taki sam krawat
  • Odpowiedz
@zibizz1 @_komentator_

Bogaci nie zabiorą swych pieniędzy ze sobą do grobu, a za życia mogą się podzielić z innymi dlatego sprzedaje się im rzeczy premium z 90% marżą. W tym biznesie nie chodzi o to, że kupujesz coś bardzo drogo, bo w rzeczywistości jest tyle warte, jego wytworzenie kosztuje niesamowicie dużo czy coś, chodzi o to, że kupujesz rzecz na którą nie stać zwykłego Kowalskiego i tyle.
  • Odpowiedz
@kubako deska inaczej odbiera drgania, jest lita i nie ma warstw kładzionych krzyżowo. Deska opa to jest sklejka i dudni tak samo jak panele. Op je przykleja do podłogi, to trochę zniweluje dźwięk ale nieprzyjemna i nienaturalna twardość pozostaje.
  • Odpowiedz
@Lowca90 chciałeś przykozaczyć to cię zjechali xD
Prawda jest taka, że wszystko to g---o i proch marny, nie ma co wydawać milionów na jakieś rzeczy premium bo za 10 lat będziesz remont robił.
Mam deskę barlinecka, fajna i ciepła jest ale rysuje się w oczach.
  • Odpowiedz