Wpis z mikrobloga

Gdy ktoś się mnie pyta jaka podłoga jest najładniejsza to odpowiadam, że deska. Im większa tym lepszą. I o ile deski o szerokości 18 czy 20 cm długie do 2.50 metra są dość często spotykane o tyle taki materiał to rarytas tylko dla najbogatszych. Deska produkowana przez Polską firmę, robiona na indywidualne zamówienie gdzie dobieramy sobie kolor, wielkość i klasę drewna. Od jutra rozpoczynam montaż deski szerokiej na 28 cm i długiej od 2.5 do 6 metrów. Wszystko z jednego obłogu, w klasie super select odcień jasnoszary. O ile w domach jednorodzinnych rozładunek tak dużego towaru nie stanowi większego problemu to przy apartamentach trzeba się wspomóc ciężkim sprzętem. Jako, że materiał jest robiony indywidualnie i każda cena jest inna to mogę napisać że ceny zaczynają się od 1600 zł za m2. Banan dla skali

#remont #remontujzwykopem #dzepettoparkietto #budujzwykopem
Lowca90 - Gdy ktoś się mnie pyta jaka podłoga jest najładniejsza to odpowiadam, że de...

źródło: temp_file1321279186332275641

Pobierz
  • 108
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@_komentator_ łap aktualny cennik z jednej z fabryk z którą współpracuję. Deski szerokiej na 18 i długie na 220 cm w pierwszej klasie, wykończone fabrycznie kosztują 529 zł za m2. Na pewno za 100 czy 200 zł więcej chłopaki na stolarni zrobią Ci deski długie na 6 metrów, dadzą gwarancję a Ty jako wykonawca się pod tym podpiszesz XD
Lowca90 - @komentator łap aktualny cennik z jednej z fabryk z którą współpracuję. Des...

źródło: temp_file6361022259865378811

Pobierz
  • Odpowiedz
@Lowca90 Patrzę na ten cennik i przypomniałeś mi jak sobie wziąłem te z sękami( dla mnie jeden czort) a szwagier mi mówi że eee słabo on ma ta z mniejszą ilością sęków xD

@_komentator_
- mam drewniana podłogę
- a ja mam drewniana z deski 6m
  • Odpowiedz
@Lowca90: a co najlepiej pod płytę 22mfp?( Żeby nie skrzypiało) Dostępne opcje: nic tylko dobrze dokręcić; zwykły silikon, klej, taśmy akustyczne, filc
  • Odpowiedz
proszę przykładowy cennik z jednej z fabryk z którą współpracuje. Niestety drewno zrobiło się masakryczne drogie

@Lowca90: to ja wolę być cebulakiem z podłogą za mniej niż 50pln za m2 ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz