Wpis z mikrobloga

Tak czytam o tych masowych zwolnieniach w krakowskim korpo i w sumie się cieszę. Przez lata korpoludki zadzierały nosa i uważali się za lepszych, bo oni pracują w zagranicznej korporacji. SĄ KIMŚ! Mam nadzieję, że to nie chwilowe tąpnięcie, tylko wyrżnie korpoludki do ostatniego.

Teraz poczujecie czym jest praca i szybko nauczycie się pokory, jak zaczniecie walczyć o minimalna u Pana Janusza Dobrodzieja na trzy zmiany konkurując z nacjami wschodu i Ameryki Łacińskiej. Koniec z sojowym latte i wegańskim burgerami. Koniec z owocowymi czwartkami i białymi kołnierzykami. Macie przesrane, a ci co nabrali kredytów na klatki 20 metrów mają teraz gorąco pod dupą. Zakłady pogrzebowe już zacierają rączki. To będą żniwa jakich dawno nie było.

Nawet mi was nie żal. Mam nadzieję, że lekarze będą następni w kolejce. Pieprzone kasty mające zwykłego człowieka za nic.

#przemyslenia #pracbaza #krakow #korposwiat
  • 187
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@JaX92:
Wszystko spoko, tylko że jedyną osobą, która gardzi tutaj innymi ludźmi, jesteś Ty sam. Nie dorabiaj sobie jakiegoś głębszego sensu do bycia arogancką mendą społeczną - jesteś to jesteś, na kij drążyć :-)
  • Odpowiedz
@dsomgi00

@JaX92: Przeklikiwacz faktur w SAPie z 5-10 letnim doświadczeniem w korpo z niemieckim i angielskim i tak znajdzie sobie szybciutko prace w jakimś innym biurze, a ty dalej będziesz j---ł jak czereśniak we flanelowej koszuli i na przerwie w pośpiechu jadł suchą bułe brudnymi łapami, bo janusz pogania żeby szybko wracać do maszyny, która hałasuje cały dzień xD.

Poza tym nie róbmy ze zwolnienia 3-4k osób w Krakowie
  • Odpowiedz
  • 2
@JaX92: Największy sukces kapitalistów - nastawić pracowników przeciwko innym pracownikom, zamiast przeciwko kapitalistom. Po tobie widać, że im się udało.
  • Odpowiedz
to nie oni czują się lepsi, tylko ty gorszy. I z tego co piszesz to wynika, że masz rację

@CultedelaRaison: skoro za całe życie nawet klikać w excelu nie potrafił się nauczyć... jak do tego nawet loszki po psychologii się zatrudniały ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
ehh szkoda, ze w calym kraju nie ma takich zwolnien, wiecej konkurencji w walce o miejsce w kolchozie na pewno ucieszyloby januszy, i wywalilo pod most takich jak OP
  • Odpowiedz
  • 0
@JaX92 no tak, na kredyt i będzie się wieszać. Tacy idioci jak ty, tylko na wykopie.
Poza tym w przeciwieństwie do takich jak ty, ludzie, którzy coś robią, nie łamią się utratą pracy, bo nie oni pierwsi i nie ostatni. Większość z nich w moment coś znajdzie.
Aktualnie mam 5 różnych zajęć, a kolejne 5 jak mi coś nie zaskoczy. Kwestia ogarnięcia i nie jest to istotne czy korpo czy nie.
  • Odpowiedz