Wpis z mikrobloga

Tak czytam o tych masowych zwolnieniach w krakowskim korpo i w sumie się cieszę. Przez lata korpoludki zadzierały nosa i uważali się za lepszych, bo oni pracują w zagranicznej korporacji. SĄ KIMŚ! Mam nadzieję, że to nie chwilowe tąpnięcie, tylko wyrżnie korpoludki do ostatniego.

Teraz poczujecie czym jest praca i szybko nauczycie się pokory, jak zaczniecie walczyć o minimalna u Pana Janusza Dobrodzieja na trzy zmiany konkurując z nacjami wschodu i Ameryki Łacińskiej. Koniec z sojowym latte i wegańskim burgerami. Koniec z owocowymi czwartkami i białymi kołnierzykami. Macie przesrane, a ci co nabrali kredytów na klatki 20 metrów mają teraz gorąco pod dupą. Zakłady pogrzebowe już zacierają rączki. To będą żniwa jakich dawno nie było.

Nawet mi was nie żal. Mam nadzieję, że lekarze będą następni w kolejce. Pieprzone kasty mające zwykłego człowieka za nic.

#przemyslenia #pracbaza #krakow #korposwiat
  • 187
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@JaX92 zależy o kim mowa. Wiele korpoludków wcale nie zarabia kokosów. Wynagrodzenie bywa w wysokości 5k netto. Co innego, gdy są to programiści za 10k i więcej, wtedy się z Tobą zgodzę, bo to właśnie ta grupa najczęściej pochwalała dobrodziejstwa wolnego rynku, szerzyła korwinizmy i prawiła bajeczki o byciu kowalem własnego losu. Jeżeli to ci stracą pracę, to cóż, posmakują własnego lekarstwa.
  • Odpowiedz
@JaX92: @fantazm: sporo zależy od tego co ty w tym korpo robisz, bo jak jesteś backoffice, call center czy inne ssc to rzeczywiście dead-endowe gawno i brak przyszłości ale jak jakiś audyt, consulting, analityk, trader, sprzedażowiec czy obsługa prawna w korpo to jeszcze można mówić o jako takiej karierze, a nie tylko bezmyślnym klepaniu procesów jak małpa
  • Odpowiedz
@JaX92: NO TAK Z ZAWIŚCI DO KORPO BĘDZIESZ SIE CIESZYŁ ŻE WIELU POLAKÓW STRACI PRACE A ZAGRANICZNE FIRMY WYPROWADZĄ SIĘ Z KRAJU \MM NIE NO SuPeR ObYwAtElSkA PoStAwA
  • Odpowiedz
@JaX92: Ale wiesz, że będą starać się też o twoją pracę? To większa konkurencja na rynku pracy. Jak szef będzie mógł wziąć kogoś młodszego od ciebie, z 2 razy lepszym skillem, i o połowę mniejszą pensją, to myślisz bedzie się wahał? To masa niespłaconych kredytów hipotecznych, mniej kasy zostawianej w lokalnych sklepach, mniej kasy w mieście w ogóle. Skutki to coś więcej niż że lewakuf z korpo doopa zapiecze.
  • Odpowiedz
@JaX92 fajnie sie zesrałeś ale fakty sa takie, ze te korpoludnki dawno posplacaly swoje kredyty a jak jakies maja to pewnie na trzecie/czwarte mieszkanie. Ty natomiast jak bedziesz chcial sie wyprowadzic od mamusi to bedziesz musial grzecznie przyjasc, poprosic, wylozyć 3.5k na miesiac i j---c w januszexie a za ten kase ex-korpoludek bedzie sobie popijał sojowa late.
  • Odpowiedz
@JaX92: ci ludzie zaraz znajdą nową pracę. Nie będzie żadnej sprawiedliwości takiej jak ty ją postrzegasz, tylko taka zwykła. Ty masz g---o, a my wszystko. Bliskich ludzi, pieniądze, wycieczki, dobre samochody.
Mogę ci zostawić jedynie to co lubicie najbardziej. Czyli próby wymyślania, że to wszystko nic nie warte, bo samochód w leasingu, mieszkanie w kredycie, a Teneryfa z tanimi lotami. Lubicie to, więc smacznego.
  • Odpowiedz
Smuci mnie to jak dużo pogardy ludzie mają dla siebie i jak sobie źle życzą. Gdzie się nie obejrzysz tam jest jakaś oś podziału.

@vateras131: a dziwisz sie? patrz co sie dzieje w krakowie:
- jak wielu sie cieszy z sct bo dowali to wszystkim przyjezdnym,
- jak wielu cieszy sie z prohibicji, bo ja nie pije,wiec inni tez niech przestana albo płaca 3 razy wiecej w barze za to
  • Odpowiedz
@JaX92 przed korpo j-----m za minimalną w magazynie, a nawet na czarno bo dobrodziej k---a nie chciał dać 8 pln/h - kiedy miałem tego nosa zadzierać doskonale wiedząc, jak wygląda z-------l?
  • Odpowiedz
Mam nadzieję, że to nie chwilowe tąpnięcie, tylko wyrżnie korpoludki do ostatniego.

@JaX92: gdyby nie te korpoludki to realnie inflacja wynagrodzeń prostych prac by tak nie z----------a bo nikt by za prostą pracę tyle nie płacił xd
  • Odpowiedz
@JaX92:
Jprd jaki ty masz z-----y charakter xDddddd
Nawet nie wiem jaki tam proces „myślowy” był w twoim mózgu by takie coś wypluć?
Wtf
Równanie w dół i radość że ktoś będzie miał gorzej?
Kto cie tak skrzywdził w życiu? Opowiedz kilka zdań, może się przyda innym by uniknąć takiego wychowania ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°
  • Odpowiedz