Wpis z mikrobloga

✨️ Jak radzić sobie z wyzwiskami w rodzinie?
Ocencie sytuacje.

Ubieramy rano dziecko do żłobka. Ona ubiera lewy bucik, ja prawy, spieszymy się. Ona swój skończyła wcześniej i nagle zabiera się za mój ze słowami "daj to bo robisz jak nieudacznik". Słowo "nieudacznik" jest dla mnie jak płachta na byka. Nie chcąc wyzywać klepnąłem ją wierzchem dłoni o ramię. Nic jej się nie stało, kucała więc gdybym zrobił to mocno, to by się przewróciła. Ona dostała szału, zaczęła mnie wyzywać i wsiadła z dzieckiem do auta.

Mam wrażenie, że po którymś "nieudaczniku" ją uderzę naprawdę mocno. Nie chcę by moje dziecko żyło w takiej patologii.

"Nieudacznik" to najnowsze wyzwisko w jej arsenale, moim zdaniem powtarza po swoim ojcu, który mnie za takiego ma, bo nie bardzo radzę sobie z budowlanką.

Radzę sobie za to z mechanikowaniem przy aucie, wszelkimi pracami domowymi, pracą zawodową itp. nie czuje sie nieudacznikiem ale to stwierdzenie bardzo mnie boli.

#rodzina #patologia #rozowepaski #niebieskiepaski #zwiazki #logikarozowychpaskowc#logikaniebieskichpaskow

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

📒 Notatka moderatora: Chłopie, pogadaj z różową, a nie szukasz pomocy u grupy ludzi, dla których większość kobiet, które widzieli nago ma nazwisko ".jpg"

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt

• 141
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: sam zachowujesz się jak dziecko. Powinieneś jej na spokojnie wytłumaczyć, ze ubieranie bucika to nie fizyka kwantowa i nie powinna się tak do ciebie odnosić, szczególnie przy dziecku, bo wpaja mu złe wzorce rodzinne. A twoje groźby, że kiedyś jej p------------z - no jakby dorośnij. Co to da? Że jeszcze bardziej cię będzie nienawidzić? Tam już coś się dzieje złego w waszym związku. Jasno postaw granicę "nie życzę sobie
  • Odpowiedz
@CebulowyKrul: ale akurat moderator ma rację że terapia/mediacje to jedyne co tu może pomóc żeby wyznaczyć jakieś granice
Bo w przypadku kobiety tej już stosuje p-----c psychiczną przy zwykłym wiązaniu buta...
  • Odpowiedz
@mirko_anonim:

Notatka moderatora: Chłopie, pogadaj z różową, a nie szukasz pomocy u grupy ludzi, dla których większość kobiet, które widzieli nago ma nazwisko ".jpg"

przecież moderator wyjaśnił temat xd nie powinien takiego gówna w ogóle dodawać

Bardziej zalosnych odpowiedzi nie
  • Odpowiedz
@Icouldbeyourmom: i co to niby ma mieć na celu? ludzie, albo gracie do jednej bramki, albo po prostu puśćcie się nawzajem wolno, bo niby po co się choć sekundę dłużej tak męczyć ze sobą i szarpać (plus utrwalać koszmarne wzorce w bezbronnym dziecku!).

Jest twoją żoną, więc na pewno ją znasz. Może kiedyś ktoś ją odrzucił? Przy następnej okazji, jak będzie coś robiła, przerwij jej i powiedz "teraz się nie
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: o ***** ale głupi komentarz moderatora...
Nie dość że dał kiepską radę to jeszcze obraził użytkowników, brawo.

OP - sorki, ale to brzmi jak mocno toksyczna relacja, strzelam w ciemno że to nie pierwszy i nie ostatni raz jak Cię atakuje (nazywając rzeczy po imieniu, to p-----c, psychiczna paskudna p-----c, która drąży twoja psychikę niczym kropla wody skalę)

Zdaj sobie z tego sprawę i doceń jak poważnie wpływa na Ciebie i
  • Odpowiedz
i co to niby ma mieć na celu? ludzie, albo gracie do jednej bramki, albo po prostu puśćcie się nawzajem wolno, bo niby po co się choć sekundę dłużej tak męczyć ze sobą i szarpać (plus utrwalać koszmarne wzorce w bezbronnym dziecku!).

@elphaba: Ma to na celu prostą rzecz, ponieważ ludzie najlepiej się uczą na własnych doświadczeniach. Jeśli chce wojny, powinna ją dostać.
  • Odpowiedz
@abwgd: mordo, typ jest takim nieudacznikiem, że na portalu dla przegrywów i stulejarzy zdecydował się wypłakać jako anonim. Zresztą cała ta akcja to idealny przykład jakimi pierdołami się staliście - i nie ważne czy to bait, czy nie. Stulejarstwo się z Was wylewa wiadrami.

OPie - jeśli to czytasz, wychoduj sobie jaja i weź się za siebie a nie wylewaj gorzkie żale na jakimś pseudo portalu dla inceli.
  • Odpowiedz
@mala_mi_1977: zamiast odpowiedzieć na moje pytanie wolałaś się spruć i obrażać. Przyznaj, że nie masz żadnych argumentów na wytłumaczenie swojego stanowiska.

A ty, wygrywie, na c--j tu siedzisz, skoro piszesz, że strona dla przegrywów i stulejarzy?
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
przyjazny-marzyciel-17: Szczerze to trudno mi sobie wyobrazić poranny pośpiech i dwoje rodziców, dziecko w rozkroku, a każdy rodzic zakłada inny but- to brzmi jak chęć przysporzenia sobie problemów i opóźnienia wyjścia przez was.
Czy ten wpis to zwykły fejur? ;-)
No weź no żesz powiedz czy to fejurek kochany

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Dipolarny
  • Odpowiedz
xD tak głosi prawo różowych i pantoflarzy?

@abwgd: to było Twoje pytanie? I dając taki wkład, chcesz uzyskać normalną odpowiedź oraz doprowadzić do jakiejś dyskusji? Chyba się z własnym fiutem na głowy zamieniłeś xD Nie wiem jak masz w domu, ale jeśli p-----c fizyczna jest dla Ciebie akceptowalnym rozwiązaniem, a jej unikanie to dla Ciebie "prawo różowych i pantoflarzy" to chyba miałeś ciężkie dzieciństwo.

A na Twoje pytanie odpowiem prosto
  • Odpowiedz
@mala_mi_1977: bardziej przejęłaś się tym, że koleś szturchnął babę, niż tym, że baba stosuje p-----c psychiczną na nim xd
Stąd było moje pytanie.

Reagując tak na pewno nie zdajesz sobie sprawy z tego, że p-----c psychiczna często jest gorsza, niż fizyczna.
Jesteś po prostu defaultową różową, która rości sobie prawo do nietykalności, podczas, gdy sama uważa, że może więcej.

Sio na instagrama, fejsbuka, bo tam z takimi poglądami się odnajdziesz.
  • Odpowiedz
@abwgd: jaką p-----c psychiczną? Przecież OP to jakiś j----y płatek śniegu, który z płaczem reaguje na każdą krytykę. Teść go nazywa "nieudacznikiem", ale samo, to że przybiegł się wypłakać (anonimowo, lol) wykopkom już mu zapewnia awans na "p-------ę".

Ja rozumiem, że solidarność jajek trzyma się dobrze, buziaki w dupalka :*
  • Odpowiedz
@mala_mi_1977: a jaką on p-----c fizyczną zastosował? Ty to jakiś j----y płatek śniegu, który z płaczem reaguje nawet na popchnięcie.

Brzmi znajomo?

Wracaj na fejsbunia, karyna.
  • Odpowiedz
@abwgd: mordo, p-----c fizyczna nie oznacza pobicia do nieprzytomności. Jeśli tego nie rozumiesz to wracaj do... albo nigdzie nie wracaj - siedź tutaj i głaszcz się z kolegami-incelami po fiutach.
  • Odpowiedz