Wpis z mikrobloga

✨️ Jak radzić sobie z wyzwiskami w rodzinie?
Ocencie sytuacje.

Ubieramy rano dziecko do żłobka. Ona ubiera lewy bucik, ja prawy, spieszymy się. Ona swój skończyła wcześniej i nagle zabiera się za mój ze słowami "daj to bo robisz jak nieudacznik". Słowo "nieudacznik" jest dla mnie jak płachta na byka. Nie chcąc wyzywać klepnąłem ją wierzchem dłoni o ramię. Nic jej się nie stało, kucała więc gdybym zrobił to mocno, to by się przewróciła. Ona dostała szału, zaczęła mnie wyzywać i wsiadła z dzieckiem do auta.

Mam wrażenie, że po którymś "nieudaczniku" ją uderzę naprawdę mocno. Nie chcę by moje dziecko żyło w takiej patologii.

"Nieudacznik" to najnowsze wyzwisko w jej arsenale, moim zdaniem powtarza po swoim ojcu, który mnie za takiego ma, bo nie bardzo radzę sobie z budowlanką.

Radzę sobie za to z mechanikowaniem przy aucie, wszelkimi pracami domowymi, pracą zawodową itp. nie czuje sie nieudacznikiem ale to stwierdzenie bardzo mnie boli.

#rodzina #patologia #rozowepaski #niebieskiepaski #zwiazki #logikarozowychpaskowc#logikaniebieskichpaskow

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

📒 Notatka moderatora: Chłopie, pogadaj z różową, a nie szukasz pomocy u grupy ludzi, dla których większość kobiet, które widzieli nago ma nazwisko ".jpg"

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt

• 141
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Moderator nie w--------j się. Tekie anonimowe to wszystko jak konto mobywatel, do tego mod jakieś swoje zdanie wrzuca gdzie powinien być całkowicie nautralny i robić za bota.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim laska traci do ciebie szacunek. Wyzwiska to tylko skutek. Musisz odbudować swój wizerunek w tej kwestii. Jak masz normalna laskę to możesz próbować rozmowy ale czyny będą lepsze. Musisz też uwypuklać to co dobrze robisz i co ci wychodzi. Kto opony zmienia i wybiegu olej? Kto zaoszczędził na mechaniku? Kto coś ogarnął w robocie ciekawego ostatnio?
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: moja propozycja: może zapytaj swojej różowej, czy w pracy też wyzywa innych od nieudaczników, albo czy np. będzie tak odzywała się do swojego własnego dziecka, kiedy dorośnie i nie będzie mu z czymś szło? Proponuję po prostu chłodno zapytać i zostawić temat bez wdawania się w dyskusję. Jeżeli będzie pyskowała, to nie argumentuj, tylko powtórz to samo pytanie wolniej i dobitniej. I tak w kółko. Z Twojej strony ma
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: to jest jej frustracja i to ona ma problemy. Jeśli tego nie zrozumie to się nie dogadacie. Warto poczytać o porozumieniu bez przemocy i starać się do tego stosować, chociaz brzmi to na początku sztucznie. Ale jak ogarnie skąd wynikają jej złośliwości to pewnie już nie będzie trzeba tego używać.
  • Odpowiedz