Aktywne Wpisy

Tranq +242
byłem w fajnych miejscach, robiłem fajne rzeczy, nocowałem z fajnymi pannami, ale nic nie sprawia większej radości niż to:
#wygryw #chadowezycie #czujedobrzeczlowiek
#wygryw #chadowezycie #czujedobrzeczlowiek
źródło: image
Pobierz
thorgoth +123

źródło: a49jt2
Pobierz@Khaine: niby nie, ale jest tylko podkreśleniem, że ja mam być płatnikiem w tym systemie, a nie beneficjentem. Nie ma żadnego uzasadnienia dla nierównego wieku emerytalnego oraz wspólnego naliczania dalszego czasu trwania życia, a skoro państwo nic z tym nie robi, no to mu nie ufam również w innych kwestiach.
Tak
@xetrov: No różnica jest taka, że na B2B co najwyżej możesz okraść sam siebie a nie że ktoś cię okradł, bo byłeś na tyle głupi by mu zaufać. Wystarczy od pewnego momentu sobie powiedzieć że kupujesz za np. 10-15% wypłaty obligacje 10 letnie miesiąc w miesiąc i zbierasz środki w ten sposób. I tej
@Shoot3r: no dobra, ale jak ktoś dodaje takie tagi
źródło: images
PobierzZuscoinów mam aktualnie prawie 150k pln, ale tego nawet nie wliczam w bilans, bo nie traktuję
@xetrov: i cyk, domniemanie stosunku pracy oraz domiar podatkowy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Weź miras jako kontraktor na B2B nigdy żadnego płatnego urlopu do umowy nie wpisuj, bo kręcisz na siebie bat dla urzędu skarbowego. I to taki fest.
@szpongiel: tak bardzo to, niedawno rozmawiałem z pewną brytyjską firmą i co z tego, że oferowali bardzo sensowne wynagrodzenie, skoro chcieli tylko etat. Przy takich kwotach to nie ma kompletnie sensu w polskich warunkach, więc nie zaczęliśmy współpracy,
@szpongiel: Tam jest co prawda więcej kryteriów jakie trzeba spełnić, ale mimo wszystko sam fakt istnienia takich zapisów w umowie już im daje bardzo silny punkt zaczepienia. Jak umowa jest napisana typowo kontraktowo, to ciężko będzie udowodnić, bo można się powoływać na jakieś tajemnice
@mk321: Czy ty przeczytałeś w ogóle moje rozważania które tam były wyżej? Wszystko masz ładnie wypisane co jest brane pod uwagę. I na ten moment abym na B2B wyszedł na zero z UOP to musiałbym przez około 3 miesiące w roku nie pracować. Wtedy dopiero mi wyjdzie na równo. Czyli bufor L4 + urlopy mam właśnie cały
Księgowa, a i tak musisz ogarniać co for zmienia w prawie. I księgowa wszystkiego nie zrobi.
I co, ile zaoszczędzisz na tym VAT? Ile rzeczy kupujesz i wliczasz? Konsolę do gier czy kanapę do salonu (ekhem, do biura do przyjmowania klientów)?
Miesięczny okres wypowiedzenia na B2B vs umowa
@Khaine: albo nienormowany czas pracy, praca zdalna, na własnym sprzęcie i inne takie ( ͡° ͜ʖ ͡°) Weź to dopasuj do odbijania karty w kombinacie.
@mk321: Ten co jest łatwiejszy do zastąpienia. Jeśli na B2B jest ważny specjalista to poleci jako ostatni. Dlatego korpo na kontraktach podkręcają okresy wypowiedzenia niekiedy nawet do pół roku, żeby im czasem właśnie kluczowy specjalista nie mógł
3 miesiące na B2B bardzo łatwo nie pracować. Wywalają cię z miesiąca na miesiąc (ewentualnie dwa) i szukasz przez pół roku pracy. A na UoP sobie siedzisz na nieokreślonym.
Nie potrzebujesz urlopu więcej niż dwa tygodnie i dlatego tego nie uwzględniasz w wyliczeniach xD No hit po prostu xDDD