Aktywne Wpisy

straszny_cham +16
#linux #bekazlinuksiarzy
Widzę że po dwudziestu latach dalej ten guwnosystem nie działa dobrze bez grzebania w terminalu?
Widzę że po dwudziestu latach dalej ten guwnosystem nie działa dobrze bez grzebania w terminalu?

walokid +104

źródło: a49jt2
Pobierz@Cierniostwor: To je ignorujesz. Nikt cię nie wypycha. A jak już prawowałeś na UoP to ciężko nawet prawnie na B2B przejść w tej samej firmie.
@Cierniostwor: To je ignorujesz. Nikt cię nie wypycha. A jak już prawowałeś na UoP to ciężko nawet prawnie na B2B przejść w tej samej firmie.
@Khaine: a tu występuje też inna januszologia. Zagraniczna firma, która nie chce bezpośrednio zatrudniać inaczej niż na UOP, ale ma w Polsce swojego Janusza, z którym ma umowę ramową i ten Janusz dostarcza rzemieślników na B2B. Problem w tym, że polski Janusz oferuje
@Khaine: Nawet jak płacą dobrze przy większych pieniądzach opodatkowanie UoP jest ogromne.
35k + vat na B2B = 29k na rękę. 28.500 ale te 500 się na vat wyciągnie przy różnych zakupach.
Umowa o pracę (UoP) – koszt pracodawcy 35 000
@Dorianxxx: Oczywiście, że nie.
@masz_fajne_donice: No tutaj jest już tak wysoka kwota, że UOP nie jest w stanie się jakkolwiek obronić. Do około chyba 28k jak się wyciśnie dobry KUP to jeszcze strata nie jest aż tak duża, ale im dłużej w drugim progu tym gorzej.
Na B2B nie miałbym np prawa do urlopu okolicznościowego albo rodzicielskiego (9 tyg na dziecko), po urodzeniu dziecka musiałem wybierać zwykły urlop wypoczynkowy a nie przysługujący mi urlop z tytułu urodzenia dziecka. Na B2B jak odchodziłem z pracy to nie chcieli mi wypłacić ekwiwalentu za niewykorzystany urlop. I dopóki
@Khaine: Polecam nie sprawdzac jak wyglada to w innych krajach UE, gdzie zwyczajnie etat na B2B jest zakazany, a opodatkowanie z tytulu umowy o
Działalność daje ci z miejsca sporo kasy więcej.
Całe życie pracuję na "śmieciówkach". To najlepsza forma zatrudnienia.
Oczywiscie w razie choroby zdechnę, ale ty też zdechniesz, bo renta niczego nie zapewnia.
@mk321: Urlop wliczony w stawkę, jakie chorbowe jak człowiek zdrowy jak ryba, księgowa 300 zł, emerytura za 40 lat? xD
Areczku jakie chorobowe, chyba nie jesteś jakiś chorowitek, co? L4 jest dla zarządu i Anetek z HR.