Aktywne Wpisy

Karolaaa555 +12
Jak ja chyba zacznę płacić jakimś randomom żeby się ze mną kolegowali. Myślałam, że jak zdam tą maturę to będzie super, że będzie zero zmartwień. A teraz wsm tęsknię bo przynajmniej nie miałam czasu na myślenie i wymyślanie takich bzdur tylko focusowałam się na nauce. Jedynie co mi poprawia humor to granie w te durne gry przez które przesiedziałam lata na dupie i nabawiłam się fobii społecznej przez którą dostaję codziennie pytania

wfyokyga +107
Dobranoc
źródło: temp_file497302056630926366
Pobierz

źródło: a49jt2
Pobierz@Dorianxxx: Jedynymi odpowiedzialnymi za ten stan rzeczy są rządzący, którzy jebią UOPowców bez opamiętania przez co każdy specjalista jak tylko może ucieka na B2B. Gdyby drugi próg był zawieszony adekwatnie wysoko a NFZ by
@Dorianxxx: Nie jest. Na b2b jest mniejszość. Większość ludzi w IT jest na UOP. Polecam wyjść poza bańkę wykopowych memów.
@Dorianxxx: Prawda jest taka, że nawet to mityczne IT jakoś ekstremalnie dużo nie oszczędza na B2B. Rząd w zasadzie nie ma zysku w tym aby się z tym rozprawiać, bo za mało by z tego było a w---w społeczny byłby duży.
Jak tak sobie policzyłem, to u mnie na ryczałcie vs UOP KUP
@Dlkvv: To nie jest prawda że są wypychani. Sami uciekają. W IT bardzo częste było że firma chciała zatrudniać na UOP, ale nie chciał im nikt na UOP do roboty przyjść (bo na UOP się pracować nie opłaca) i dopiero się ludzie znajdowali jak otwierali możliwość B2B. Wypychani na B2B są właśnie ludzie z okolic średniej krajowej lub poniżej, bo pracodawcy chcą przejeść ich
@Khaine: no i w tym rzecz, sam bym mógł przejść na etat, ale dopiero po spełnieniu kilku warunków:
- ZUS musiałby przestać być kradzieżą i nie chodzi nawet o sam fakt działania jako piramida, a dyskryminację płciową przy naliczaniu emerytur, o ile oczywiście się wierzy w coś innego niż obywatelska za te kilkadziesiąt lat
- progi podatkowe waloryzowane inflacją, oczywiście
Co do ZUS się nie do końca zgodzę, bo ta dyskryminacja w postaci uśredniania wieku
@Dlkvv: Benefity UOP pojawiają się dopiero u ludzi z dziećmi lub takimi 40+. Czyli wtedy kiedy możesz po prostu nadużywać L4 na potęgę i przez
@Dlkvv Co do sytuacji z możliwością wykupu mieszkań za "grosze" - jasne, takie sytuacje były zjawiskiem powszechnym, jednak musisz pamiętać, że był to przede wszystkim efekt przemian ustrojowych i były to zdarzenia wyjątkowe i podyktowane przede wszystkim kwestiami ekonomicznymi oraz właśnie umową społeczną - obowiązek wykupu takich lokali za cenę rynkową lub eksmisja dotychczasowych lokatorów, spowodowalaby ogromne problemy mieszkaniowe Polaków, a jednocześnie, pozostawiałaby administrowanie milionów mieszkań w