Wpis z mikrobloga

#programowanie #programista15k #it #pracait #korposwiat #praca #studia #pracbaza #medycyna #lekarski
Olaboga.... !!!! będą kształcić więcej lekarzy kto to widział żeby lekarz był kształcony w patoszkółce niskiej jakości!!!!
Studia lekarskie w polsce to spotkanie z najwyższym!!! Tylko dla 10 tys. wybrańców, bo ni ma piniędzy na kształcenie więcej lekarzy. Musimy kontrolować poziom uczelni bo lekarze decydują o życiu i śmierci polaków!!!

Studia informatycze - studia jak studia, otwieramy informatykę na każdym wypissdowiu. Nauczanie Delphi i programowanie na kartce. Polskę stać na rozpieprzanie publicznych pieniędzy na kształcenie 40 tys. informatyków rocznie którzy nie znajdą potem pracy.
Wyciek bazy danych z danymi z dowodów osobistych milonów polaków? Programowania można nauczyć sie po 3 miesięcznym kursie.
p0melo - #programowanie  #programista15k #it #pracait #korposwiat #praca #studia #pra...

źródło: Screenshot

Pobierz
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@p0melo: spokojnie patrzac na tempo wzrostu ilosci miejsc bedziemy miec 20k miejsc na medycyne politycy nie ugna sie naleganiu lekarzy zeby zmniejszyc ilosc miejsc najpozniej za 3 lata do 4200 z 10 000
  • Odpowiedz
@p0melo: Teraz wreszcie będziesz mógł się zapisać i zostać bazylionerem dosłownie nic nie robiąc i beż żadnej odpowiedzialności tak jak te wszystkie okropne konowały, pewnie nawet matury nie będziesz musiał poprawiać bo za chwile będą brać każdego z ulicy.
  • Odpowiedz
@p0melo największy grzech studiów informatycznych jest taki że zostały skrojone pod ludzi, którzy nie mają o informatyce żadnego pojęcia a nie pod pasjonatów z potencjałem. To mnie najbardziej irytowało w tym państwowym systemie xd
(rzuciłem po pierwszym roku)

Trochę tak jakby na 1 roku medycyny zaczęli od uczenia podstaw chemii…
  • Odpowiedz
@p0melo: no tak, bo przecież żeby zostać byle lekarzem z prostej specjalizacji w przychodni to trzeba być geniuszem ( ͡° ͜ʖ ͡°) z wypisywaniem recept na kaszel i katar czy skierowań na badania w cięższych przypadkach to by sobie nawet chatgpt już poradził, no ale lekarz przecież musi do tego skończyć bardzo prestiżową szkole xD do takich specjalizacji jak np. chirurg czy onkolog już się zgodzę,
  • Odpowiedz
@WykopanyDzon: a to przypadkiem nie wynika z tego, że po prostu specjalizacja medycyna rodzinna wymiera na rzecz innych specjalizacji pierwszego kontaktu z pacjentem typu internista, pediatra?
  • Odpowiedz
@lx200: O ile dobrze pamiętam, to jak ministrem był Radziwił, to zorientował się, że jak tak dalej pójdzie jeżeli chodzi o ilość lekarzy, to całe POPIS zostanie wywiezione na taczkach i rozstrzelane przez społeczeństwo, właśnie przez zbyt małą ilość medyków i powoli zaczął zwiększać limity. Jak ktoś pamięta / wie lepiej niż ja to niech mnie poprawi.
  • Odpowiedz
@gnijacy_wypok: to tylko oznacza ze to jest powolny wzrost skoro bylo niechetnie podnoszone. Trzeba poczekac na konfederacje od 2027 jak zdereguluja ten zawod i bedzie 100k miejsc na medycyne
  • Odpowiedz
@ComNapisalNapisalem: no to mi powiedz co trudnego jest w byciu np. takim lekarzem rodzinnym. Przepisujesz recepty na przeziębienie, jak coś poważniejszego to dajesz skierowanie do innego lekarza. A duża część z tych lekarzy rodzinnych jeszcze ma wyrąbane i wmawia Ci, że nic Ci nie dolega albo robi problemy z wystawieniem zwolnienia do pracy xD chatgpt by to często lepiej robił, zresztą nawet tutaj na wykopie były historie jak ludzie chodzili
  • Odpowiedz
@DzonyDzony: AI powinno być obowiązkowe zwłaszcza w radiologi. Miałem robione rezonanse w akademii medycznej w Gdańsku. To co odpierd*lili radiolodzy woła o pomstę do nieba. Jeden z najlepszych ośrodków w Polsce, gdzie uczą się kolejni radiolodzy. Dopiero jedna doktor w końcu się na nich wk*rwiła, wzięła sobie wszystkie płytki i poszła z tym na konsylium, żeby to pokazać profesorom. Potem do mnie osobiście dzwoniła, że te opisy są kija warte
  • Odpowiedz