Wpis z mikrobloga

@futroznorek no mógł i wydał, zamiast inwestować w firmę, jego problem.
Ja natomiast mogę komentować to komentuje, tym bardziej że nie podoba mi się z--------e publicznej przestrzeni plakatami ¯_(ツ)_/¯
Btw. o ile się orientuję to tęcza w Warszawie była projektem z budżetu obywatelskiego - czyli mieszkańcy Warszawy w głosowaniu sami zagłosowali, że chcą aby część środków z budżetu miasta na który się przecież zrzucają - poszła na tęczę. Nic nam do
  • Odpowiedz
@Lolenson1888: a co ma to do beki z katoli? Gdzie katolicyzm zabrania zwalniania ludzi z pracy? Jego pieniądze, jego poglądy¯\(ツ)/¯ Równie dobrze może sprzedać firmę i przeznaczyć hajs na meczet w Kambodży - ale najpierw zapewne konwersja na religię Proroka Pokój Z Nim. Btw, potrącanie za dojeżdżanie busem - znam podobnego januszexa tyle że to wulgarny ateista, co mam wtedy najeżdżać na ateistów i pisać #bekazteistow ?
  • Odpowiedz
przez 2-3 lata sytuacja w firmie może zmienić się diametralnie.

@apeee: oj tak, moja poprzednia robota z fajnego r&d z małą produkcją przez idiotyczne ruchy i wojenki na stołkach poszła się walić. To był dość ciężki czas na szukanie pracy ale szybko i dobrze się zainstalowałem w nowym miejscu.

Odnośnie genialnych decyzji które się nie zwracają to dużo lepiej przewala się nie swoje pieniądze tylko inwestorów.
  • Odpowiedz
@BenAli: no w latach 90-00 nie było takich problemów. Pamiętam to bezrobocie i pogardę względem pracownika. W małych miejscowościach to była rzeczywistość do jeszcze niedawna (a pewnie w niektórych wciąż jest). Biedni Janusze, chlip chlip. Chcieliby niewolników za grosze, żeby sprzedawać później Niemcom za 100x więcej. Dajcie smutną muzykę
  • Odpowiedz
Jak nie umie prowadzić firmy to niech idzie na etat, zobaczy co to znaczy wypracowywać produkt i ile są warty produkt bez pracownika

@paww chłopie, ten gość w słabszym roku ma taki dochód, że mógłby wykupić ciebie i twoją rodzinę do piątego pokolenia xd. Aż tak boli czyjś sukces osiągnięty etycznie i zaangażowanie w promocję realnych wartości?
  • Odpowiedz
@Lolenson1888 nie jestem żadnym fanem tematyki tych billboardów, ale dlaczego tagujesz #bekazkatoli ? Co ma przeciętny katolik czy ktoś kto wyznaje daną religię do billboardów jakiejś firmy co teraz tnie koszta? Raczej beka z tego kto to zlecił a zawsze takie akcje robi ktoś z imienia i nazwiska a nie dane środowisko.
  • Odpowiedz
To chyba sytuacja bez precedensu na skalę światową xD

@Lolenson1888: nieee, to bardzo typowe dla wszelkich religijnych ortodoksów. Zawsze, za każdym pieprzonym razem religia jest bardzo ważna, a jej nakazy najważniejsze w świecie, póki się nie okazuje, że konieczność ich wypełniania nie kłóci się z wygodą własnej d--y. Wtedy się zaczyna "no tak, ale", "to jest wyjątkowa sytuacja", "musisz zrozumieć" i tak dalej.
  • Odpowiedz